Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viac než semifinále Wimbledonu. Polášek má najcennejšiu trofej v kariére

Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig triumfovali na turnaji ATP Masters 1000 v americkom Cincinnati.

18.08.2019 20:11
Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig Foto: ,
Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig počas deblového finále v Cincinnati.
debata

Vo finále prestížneho turnaja zdolali najvyššie nasadený kolumbijský pár Juan Sebastián Cabal, Robert Farah po setoch 4:6, 6:4, 10:6 (zápasový tajbrejk).

Rodák zo Zvolena si tak pripísal na konto najcennejší titul jeho doterajšej tenisovej kariéry.

Úvodný set sa nevyvíjal pre slovensko-chorvátsku dvojicu najlepšie, pretože Dodig už v prvom geme stratil svoje podanie.

Celkovo na servise stratilo menej favorizované duo v prvom sete len šesť loptičiek, no práve nevydarená úvodná hra bola kľúčová. Kolumbijčania boli na podaní takmer neomylní a hoci museli odvracať jeden brejkbal súperov, set doviedli do úspešného konca – 6:4.

V druhom sete si Polášek s Dodigom udržiavali tesný náskok a v tom najvhodnejšom čase dokázali prelomiť podanie súperov. V desiatej hre, za stavu 5:4 v ich prospech, zaskočili účastníkov záverečného Turnaja majstrov v Londýne a poslali zápas do tretieho dejstva.

V zápasovom tajbrejku sa im od stavu 3:3 podarilo odskočiť na 7:3, čo sa ukázalo byť rozhodujúce. Pri podaní Poláška premenili druhý mečbal a mohli sa radovať z triumfu na turnaji v Cincinnati.

"Finále bolo na špičkovej úrovni. Všetci štyria sme predvádzali skvelý tenis a bolo tam málo priestoru na chyby. Na začiatku sme mali trochu smolu, prehrali sme nejaké gemy cez zhodu. Oni triafali loptičky viac k čiaram, my sme dávali tesné auty. Verili sme však, že to môžeme otočiť a podarilo sa nám to od koncovky druhého setu.

Je to viac než semifinále Wimbledonu. Vždy, keď sa turnaj skončí víťazstvom, je to skvelé. Ja som toho názoru, že turnaje Masters sú najťažšie turnaje na svete, lebo sú na nich iba tí najlepší z najlepších," povedal čerstvý víťaz turnaja v Cincinnati Filip Polášek.

ATP Masters 1000 – Cincinnati (USA) – štvorhra – finále:
Juan Sebastián Cabal, Robert Farah (Kol.) – Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.) 6:4, 4:6, 6:10 (zápasový tajbrejk)

Finále štvorhry s triumfom Filipom Poláškom Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Pohľad na kurt počas deblového finále turnaja v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #Ivan Dodig #ATP v Cincinnati