Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medvedev je jeden z najlepších, lúčil sa Djokovič. Bartyová jednotkou nebude

Srbský tenista Novak Djokovič neobháji titul vo dvojhre na turnaji Masters 1000 v americkom Cincinnati. Najvyššie nasadený hráč nestačil v semifinále na turnajovú deviatku Daniila Medvedeva z Ruska, ktorému v noci na nedeľu podľahol v troch setoch 6:3, 3:6, 3:6.

17.08.2019 22:57 , aktualizované: 18.08.2019 12:11
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič v semifinále turnaja v Cincinnati.
debata

Djokoviča limitovali problémy s lakťom, bolesti sa v piatok ešte zintezívnili. „Prehral som, ale nedá sa povedať, že by som hral vyložene zle. V mojej hre vidím väčšinou pozitíva. Podľahol som súperovi, ktorý hral úžasný tenis,“ citovala svetovú jednotku agentúra AP.

„Pracuje na tom, aby bol v TOP 5 rebríčka a určite je v súčasnosti jedným z najlepších hráčov na svete. Jeho forhend je lepší, pohyb tiež a servis bol kvalitný vždy,“ chválil súpera Medvedeva.

Ten po prehre v prvom sete dokázal nepriaznivo sa vyvíjajúci duel otočiť, na ceste za víťazstvom nastrieľal 14 es.

„Ani neviem, ako som dokázal tento zápas zvrátiť. Po prvom sete som bol taký unavený, myslel som si, že neudržím to vysoké tempo. V druhom sete sa však naskytla šanca získať ‚momentum‘ a publikum mi dodalo energiu. Je to skvelý pocit vyhrať a zdolať svetovú jednotku,“ vyslovil sa ruský tenista.

Vo finále Medvedev narazí na Belgičana Davida Goffina, ktorý ako šestnásty nasadený zdolal Francúza Richarda Gasqueta v dvoch setoch 6:3 a 6:4.

Dvojhra mužov – semifinále:
Daniil Medvedev (9-Rus.) – Novak Djokovič (1-Srb.) 3:6, 6:3, 6:3
David Goffin (16-Belg.) – Richard Gasquet (Fr.) 6:3, 6:4

Kuznecovová sa odvďačuje za divokú kartu

Ruská tenistka Svetlana Kuznecovová zdolala na turnaji v Cincinnati najvyššie nasadenú Ashleigh Bartyovú a po výhre 6:2, 6:4 postúpila po roku na WTA Tour do finále.

Austrálčanke Bartyovej unikla šanca vrátiť sa po týždni na čelo svetového rebríčka pred Japonku Naomi Osakovú.

Svetlana Kuznecovová v semifinále turnaja v... Foto: SITA/AP, John Minchillo
Svetlana Kuznecovová Svetlana Kuznecovová v semifinále turnaja v Cincinnati.

Tridsaťštyriročná Kuznecovová je aktuálne až na 153. mieste svetového rebríčka a v Cincinnati štartuje na divokú kartu. Na turnaji pritom dvojnásobná grandslamová víťazka vyradila Američanku Sloane Stephensovú, vo štvrťfinále Karolínu Plíškovú a teraz aj šampiónku z Roland Garros Bartyovú.

Tá by sa v prípade postupu do finále dostala po týždni späť na čelo rebríčka a zaistila by si pozíciu najvyššie nasadenej hráčky US Open. Po jej dnešnej nečakanej prehre na prvom mieste zostane Osaková, ktorá musela v piatok vzdať štvrťfinále s Američankou Sofiou Keninovou.

Kuznecovová sa prebojovala do finále prvýkrát v doteraz strastiplnom roku. Menila trénerov, musela pauzovať so zraneným zápästím, potom s kolenom a do USA odletela neskôr, než plánovala. Dlho totiž čakala na víza a nemohla kvôli tomu obhajovať titul vo Washingtone.

„Myslím, že všetko sa deje z nejakého dôvodu. A to platí aj pre to, keď som nedostala víza. Byť týždeň-dva doma mi pomohlo. Stalo sa tam niečo dôležité v mojom živote a teraz sa cítim lepšie,“ povedala trochu tajomne Kuznecovová.

V Cincinnati sa skúsená tenistka usporiadateľom odvďačila za divokú kartu postupom do finále a bude hrať o 19. titul v kariére. Jej súperkou bude Američanka Madison Keysová, ktorá zdolala krajanku Keninovú 7:5, 6:4.

Dvojhra žien – semifinále:
Svetlana Kuznecovová (Rus.) – Ashleigh Bartyová (1-Aust.) 6:2, 6:4
Madison Keysová (16-USA) – Sofia Keninová (USA) 7:5, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetlana Kuznecovová #Ashleigh Bartyová #WTA Cincinnati #ATP Cincinnati Masters