Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polášek s Dodigom vyradili legendárnych Bryanovcov, Kyrgios opäť vyvádzal

Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali do štvrťfinále štvorhry na turnaji ATP Masters 1000 v Cincinnati.

15.08.2019 09:57
Nick Kyrgios Foto: ,
Nick Kyrgios.
debata
Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig na archívnej... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Filip Polášek, Ivan Dodig Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig na archívnej snímke z Wimbledonu.

Wimledonskí semifinalisti zdolali v osemfinále bývalé svetové jednotky a nasadené osmičky Američanov Boba a Mikea Bryanovcov 6:4, 6:2. Zápas trval necelú hodinu.

Americké dvojičky práve v Cincinnati oslávili spoločné 1100. víťazstvo v súťažných zápasoch ako pár, medzi elitnú osmičku ich však Polášek s Dodigom nepustili.

Si najhorší rozhodca, soptil Kyrgios

Austrálsky búrlivák Nick Kyrgios na seba opäť strhol pozornosť, tentoraz v Cincinnati. Po prehratom zápase druhého kola s Karenom Chačanovom z Ruska mu hroza ďalšie sankcie od tenisovej asociácie ATP.

Dvadsaťštyriročný Kyrgios, ktorý vyvolá rozruch prakticky na každom turnaji, si v stredu opäť vybíjal zlosť na rozhodcovi. S Fergusom Murphym mal spory už pred dvoma týždňami vo Washingtone, kde Austrálčan došiel až k titulu.

Tentoraz nešetril vulgarizmami. Na konci druhého setu rozhodcovi napríklad vyčítal, že príliš skoro zapol odpočítavanie času do začatia hry. Írsky rozhodca ho penalizoval. Kyrgios potom napriek protestom Murphyho odišiel z kurtu, údajne na toaletu, a v tuneli rozlámal dve rakety.

VIDEO: Kyrgiosovo vyvádzanie v Cincinnati

„Si najhorší rozhodca, akého som kedy videl,“ vykrikoval Kyrgios a pridal viacero pikantných výrazov. Chačanov sa nenechal rozhodiť, vyhral 6:7, 7:6, 6:2 a postúpil do osemfinále.

„Bol to ťažký zápas. Pre všetkých je ťažké proti nemu hrať. Musíte sa hlavne snažiť sa sústrediť,“ uviedol Chačanov.

Minulý týždeň v Montreale sa Kyrgios hádal s rozhodcom kvôli tomu, že uteráky nie sú dosť biele. Aj s výbušnou povahou rodák z Canberry vyhral na okruhu ATP šesť turnajov, vo svetovom rebríčku je aktuálne na 27. mieste.

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #Ivan Dodig #Bob a Mike Bryanovci