Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena zvalcovala dopingovú hriešnicu. Na ruskú krásku sa zabúda

Ak sú v niektorom zo ženských športov veľké peniaze, potom je to tenis.

12.08.2019 13:48
Maria Šarapovová a Serena Williamsová Foto:
Maria Šarapovová a Serena Williamsová.
debata (40)

Množstvo financií, ktoré dostávajú hráčky nielen od organizátorov turnajov, ale aj od sponzorov, je také veľké, že tenistky sa pravidelne umiestňujú v rebríčkoch najbohatších športovcov.

Jeden z nich zverejnil aj populárny magazín Forbes. Podľa neho v čase od 31. mája 2018 do 31. mája 2019 kraľovala ženským zárobkom na okruhu WTA Serena Williamsová. A to celkom suverénnym spôsobom.

Ale nečudo, veď 23-násobná grandslamová šampiónka aj v 37 rokoch potvrdzuje, že je stále tenisovou kráľovnou. Čo na tom, že v uplynulom wimbledonskom finále neuspela.

Ale späť k peniazom. Tých má Serena požehnane, v uplynulom roku na jej tučný účet pribudlo ďalších 29,2 milióna amerických dolárov – 25 z nich prišlo od sponzorov ako Gatorade, Wilson či Nike.

O niečo málo menej „spokojná“ môže byť Naomi Osaková – ale aj tak si prišla na 24,3 milióna. Pravda, ani ju nenechali sponzori v štichu – až šestnásť miliónov priplávalo práve od nich. Napokon, japonské firmy majú z čoho rozdávať, všakže?

Williamsová, Osaková a potom priepasť. V príjmoch je to oveľa jednoznačnejšie, ako na kurte. Ženský tenis je totiž mimoriadne vyrovnaný. Nemka Kerberová zarobila 11,8 milióna USD, Rumunka Halepová 10,8.

Do prvej desiatky sa napokon predrala aj Ruska Maria Šarapovová. Avšak už to nie je tá kráľovná, ako pred rokom 2017, kedy jej kariéru poškvrnil dopingový škandál. Rodáčka z Moskvy bola viac ako dekádu najlepšie zarábajúcou hráčkou. A to aj napriek tomu, že s raketou bola najlepšia iba chvíľku.

Ruská kráska sa tentoraz musela uspokojiť iba so šiestimi miliónmi. Aj tie dostala väčšinou od sponzorov, ktorí od nej neodskočili – Nike, Head, Evian, Tag Heuer a Porsche…

40 debata chyba
Viac na túto tému: #Forbes #Maria Šarapovová #Serena Williams