Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat svetovej jednotky. Murray sa chce opäť porovnávať s najlepšími

Britský tenista Andy Murray sa vracia do súťaže jednotlivcov, keď sa v pondelok stretne s Richardom Gasquetom na turnaji Cincinnati Masters.

12.08.2019 12:20
Andy Murray Foto: ,
Brit Andy Murray (vľavo) sa so svojím trénerom Jamiem Delgadom pripravujú na návrat do dvojhry.
debata

Tridsaťdvaročný Brit odohral svoj posledný zápas v dvojhre na Australian Open v januári. S turnajom sa vtedy lúčil už v prvom kole a so slzami v očiach. Obával sa, že zranenie bedra môže definitívne ukončiť jeho kariéru.

Podstúpil operačný zákrok, ktorý dopadol dobre a umožnil tak Murraymu vrátiť sa na súťažné dvorce, i keď zatiaľ len v pároch. Bývalá svetová jednotka sa však cíti v poriadku, a preto sa rozhodla vrátiť sa do tenisového kolotoča aj v dvojhre.

Vďaka divokej karte od organizátorov sa momentálne 325. hráč rebríčka ATP predstaví proti svetovej 66. Francúzovi Richardovi Gasquetovi.

Murrayho teší, že dostal príležitosť zmerať si svoje sily na kurte s najlepšími hráčmi. Uvedomuje si však následky zdravotných problémov. „Neočakávam, že sa budem pohybovať tak dobre, ako som zvykol, ale myslím si, že sa môžem pohybovať lepšie ako teraz,“ povedal.

Na turnaji v Cincinnati sa okrem trojnásobného grandslamového víťaza predstaví aj Novak Djokovič či Roger Federer, ktorí ladia formu na blížiaci sa US Open (26. augusta).

Murray sa zatiaľ nevyjadril, či sa aj on zúčastní na záverečnom turnaji „veľkej štvorky“. Do svojho kalendára si zatiaľ pridal turnaje v Číne v septembri a októbri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Richard Gasquet #ATP Cincinnati Masters