Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suverénny Nadal sa priblížil k Lendlovi. Medvedevovi vo finále uštedril kanára

Španielsky tenista Rafael Nadal piatykrát vyhral turnaj na tvrdom povrchu v Montreale a priblížil sa k rekordným šiestim titulom Ivana Lendla. Najvyššie nasadený hráč vo finále zdolal Rusa Daniila Medvedeva 6:3, 6:0 iba za 71 minút.

12.08.2019 07:11 , aktualizované: 08:48
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal s trofejou z Montrealu.
debata

Tridsaťtriročný Nadal na kanadskom Rogers Cupe, pri ktorom sa striedajú Montreal a Toronto, prvýkrát triumfoval už v roku 2005. Ďalšie tituly pridal v rokoch 2008, 2013 a vlani. Celkovo vyhral 83. turnaj v kariére, z podujatí ATP kategórie Masters má teraz rekordných 35 prvenstiev.

Do finále prešiel druhý hráč svetového rebríčka bez boja, jeho francúzsky súper Gaël Monfils kvôli zraneniu ľavého členku na sobotňajší zápas nenastúpil. Ôsmy nasadený Medvedev vzdoroval favoritovi len v úvode, ale po brejku na 1:3 prvý set stratil a vzápätí bolo jasné, že na posledný ruský triumf v Montreale nenadviaže. Tým zostal titul Marata Safina z roku 2000.

Nadal tento rok vyhral tretí turnaj. Oba predchádzajúce tituly mal z antuky, okrem Roland Garros ovládol ďalšie podujatie série Masters v Ríme.

Nadalovi sa prvýkrát v kariére podarilo obhájiť titul na turnaji s tvrdým povrchom. „Súper mal za sebou mnoho zápasov, v ktorých hral veľmi dobre,“ povedal Španiel o nedávnom finalistovi turnaja vo Washingtone.

„Z mojej strany to bol bez pochýb najlepší výkon tento týždeň. Urobil som mnoho vecí dobre – menil som tempo hry i smer, dobre fungovalo i skracovanie úderov,“ dodal 18-násobný grandslamový víťaz.

Tridsaťtriročný hráč hneď po triumfe oznámil, že sa odhlásil z turnaja v Cincinnati. „Je mi to veľmi ľúto. Nie je za tým nič iné, ako starostlivosť o telo a snaha udržať ho zdravé,“ povedal podľa agentúry AFP.

Dvojhra – finále:
Rafael Nadal (1-Šp.) – Daniil Medvedev (8-Rus.) 6:3, 6:0

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal #Rafael Nadal #Ivan Lendl #Daniil Medvedev