Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Češka vyhnala tri grandslamové víťazky. Serena skrečovala finále

Marie Bouzková (21) je senzáciou tenisového turnaja v Toronte a ďalšou Češkou, ktorá mieri medzi svetovú špičku.

10.08.2019 11:02 , aktualizované: 11.08.2019 20:50
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová skerčovala finále v Toronte po štyroch gemoch.
debata

Vrátane kvalifikácie vyhrala počas týždňa šesť zápasov a nestratila ani set, hoci jej stáli v ceste tri víťazky grandslamových turnajov. Odmenou jej bol v noci na nedeľu zápas proti Serene Williamsovej, ktorej sa už ako dieťa chcela vyrovnať.

Rodáčke z Prahy bol rok, keď mladšia z amerických sestier vyhrala v roku 1999 prvýkrát US Open.

„Serena bola môj vzor, ​​keď som vyrastala. Spôsob, akým hrám, moja technika, hlavne bekhend sú trochu podobné. Teším sa na zápas s ňou,“ povedala novinárom v Toronte po semifinále. Trochu nesmelo, akoby ešte neverila, že za pár hodín bude sama stáť na kurte proti hrajúcej tenisovej legende.

V deviatich rokoch ju otec vzal do Ameriky a prihlásil do slávnej akadémie Nicka Bollettieriho, ktorou prešla i Serena. Neskôr sa s talentovanou dcérou vydal inou cestou, ale v Amerike Bouzková zostala.

Študuje obchodnú administratívu na univerzite v Indiane a hlavne hrá tenis. Otcovi s jej tréningom pomáha španielsky kouč Cristian Requena.

Jej prvým úspechom bola výhra v juniorskom turnaji US Open v roku 2014. Potom nasledovalo dvanásť víťazstiev na turnajoch nižšej kategórie a tento rok postup do druhého kola vo Wimbledone.

Ten ju posunul na dohľad prvej svetovej stovky a v Toronte preletela až na 53. miesto. Nezastavili ju ani tri hráčky, ktoré už vedia, ako chutí triumf v grandslamovom turnaji – Američanka Sloane Stephensová, Jelena Ostapenková z Lotyšska a Rumunka Simona Halepová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Wish you a speedy recovery @simonahalep Semis tomorrow @rogerscup @jomasport @yonex_com @tlaenpix

Príspevok, ktorý zdieľa Marie Bouzková (@maryybou),

„S každým zápasom mi tu rastie sebavedomie a to je kľúč k úspechu. Dnes to bol asi vôbec najlepší set, aký som kedy zohrala,“ povedala po víťazstve nad Halepovou, ktorá po prvom sete odstúpila kvôli bolesti ľavej achilovky.

„Dokázala som ubrániť veľa lôpt a zároveň sama bola agresívna. Stále viac si to užívam a už si zvykám na to hrať na centrálnom kurte,“ pochvaľovala si Bouzková.

Williamsovej nestačila

Marie Bouzková síce začala proti Serene Williamsovej výborne, vzala jej prvý set pomerom 6:1, no v ďalších dvoch prehrala zhodne 3:6.

Kanaďanka Bianca Andreescuová napokon triumfovala na domácom turnaji. Jej finálová súperka Serena Williamsová skrečovala duel už v prvom sete za stavu 1:3 zo svojho pohľadu pre bolesti chrbta.

„Je mi to ľúto, ale dnes sa to nedalo. Skúsila som to, ale nešlo to,“ ospravedlňovala sa 37-ročná Williamsová divákom. Dvadsaťtrinásobná grandslamová šampiónka prehrala od svojho návratu po narodení dcéry v marci 2018 štyri finále za sebou.

Devätnásťročná Andreescuová získala svoj druhý titul na okruhu WTA. „Nebol to ľahký týždeň, mám za sebou zopár ťažkých zápasov,“ uviedla Kanaďanka, ktorá poskočí v rebríčku na svoje kariérne maximum – 14. miesto.

Turnaj WTA v Toronte, finále

Bianca Andreescuová (Kan.) – Serena Williamsová (8-USA) 3:1 – skreč S. Williamsová

debata chyba
Viac na túto tému: #Marie Bouzková #WTA v Toronte