Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikdy v Rusku. Prečo sa tenisové legendy vyhýbajú svetovej veľmoci?

Vedeli ste, že Roger Federer, Rafael Nadal ani Novak Djokovič nehrali nikdy na turnaji na uzemí Ruska?

05.08.2019 15:22
Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič Foto: ,
Zľava Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič.
debata (11)

Nuž, je to tak. Nehľadajte však za tým žiadne politické dôvody. Vysvetlenie je veľmi jednoduché.

Pre ruský denník sa na túto tému zamyslel talentovaný tenista Karen Chačanov. „Nedávalo by to žiadny zmysel. Turnaje kategórie ATP 250 nie sú pre nich dostatočne veľké a atraktívne,“ povedal 23-ročný rodák z Moskvy.

Pravdou je, že v Rusku sa hrajú počas roka dva turnaje kategórie ATP. V Moskve aj v Petrohrade sú to však iba „dvestopäťdesi­atky“ – finančne aj bodovo najmenej dotované turnaje ATP.

Napriek tomu bol Federer v Rusku hneď niekoľkokrát.

„Keď si tenisovú raketu vezme do rúk sám Vladimir Putin, znamená to veľa. Ale Rusko je veľmi veľká krajina a jeho občania fandia aj mnohým iným športom a športovcom,“ hľadal Chačanov dôvody, prečo sa v Rusku nehrá aj kvalitnejšie obsadený turnaj.

Futbal, hokej, biatlon, bežecké lyžovanie… Tenis je vraj pre Rusov pomerne drahý šport. Chačanov potvrdil, že ak chcú v ruskej rodine vychovať špičkového tenistu, rodičia si musia vziať úver, alebo nájsť sponzora.

Možno aj preto nie sú turnaje v Moskve a Petrohrade príliš navštevované. „Ľudia sú zvedaví na veľké mená. Keď pred pár rokmi hrala v Moskve Maria Šarapovová, po lístkoch sa len zaprášilo,“ dodal Chačanov.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič