Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polášek potvrdzuje kvalitu. Od cenného skalpu ho delí jeden zápas

Slovenskému tenistovi Filipovi Poláškovi momentálne takpovediac ide karta. Aktuálnu dobrú formu potvrdzuje aj na podujatí ATP 250 na antuke v rakúskom Kitzbüheli (dotácia 586 140 eur).

02.08.2019 13:03 , aktualizované: 14:13
Filip Polášek Foto: ,
Filip Polášek.
debata

Polášek spolu s Rakúšanom Philippom Oswaldom sa ako turnajové dvojky prebojovali už do finále, keď v piatkovom semifinále vyradili za 69 minút tretí nasadený česko-holandský pár Roman Jebavý, Matwe Middelkoop 6:2, 3:6 a v zápasovom tajbrejku 10:3.

Vo finále, v ktorom sa 34-ročný Slovák bude usilovať o svoj 12. deblový titul na okruhu ATP, budú ich súpermi víťazi súboja Frederik Nielsen, Tim Pütz (Dán./Nem.) – Sander Gille, Joran Vliegen (Belg.-4). S Belgičanmi prehrali pred týždňom vo finále vo švajčiarskom Gstaade.

Pre Poláška je to tretia finálová účasť na hlavnej profesionálnej úrovni v tomto roku, okrem Gstaadu sa do rozhodujúceho súboja o titul dostal aj v tureckej Antalyi. Semifinalista nedávneho Wimbledonu má na konte 11 deblových titulov z turnajov z hlavného okruhu ATP, zatiaľ posledný získal v roku 2013 v marockej Casablance.

Polášek s Oswaldom už majú za svoje účinkovanie v Kitzbüheli istotu 150 bodov do rebríčka štvorhry a finančnú odmenu pre dvojicu vo výške 15 200 eur (pred zdanením).

Filip Polášek ťahá úspešnú sériu od júna, keď postupne triumfoval s Oswaldom na challengeroch v českom Prostějove a francúzskom Lyone, s Chorvátom Ivanom Dodigom bol finalistom podujatia ATP v Antalyi aj semifinalistom grandslamového Wimbledonu, s Oswaldom sa prebojoval do finále turnaja ATP vo švajčiarskom Gstaade.

Štvorhra – semifinále: Philipp Oswald, Filip Polášek (Rak./SR-2) – Roman Jebavý, Matwe Middelkoop (ČR/Hol.-3) 6:2, 3:6, 10:3 (zápasový tajbrejk) za 69 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #ATP Kitzbühel