Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Považuje sa za obeť sexizmu. Williamsová navštevovala terapie

Tenisová hviezda Serena Williamsová sa priznala, že po prehre vo finále vlaňajšieho US Open, v ktorom s ňou lomcovali emócie, začala dochádzať na terapiu.

10.07.2019 15:11
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová hľadala odpovede na otázky u odborníka.
debata

Američanka, ktorú vo wimbledonskom semifinále čaká duel s Barborou Strýcovou, v stĺpčeku pre módny magazín Harper Bazaar uviedla, že sa neskôr za svoj výbuch svojej vtedajšej premožiteľke Japonke Naomi Osakovej ospravedlnila.

Majiteľka 23 grandslamových titulov sa vo finále hádala s rozhodcom a okrem iného ho nazvala klamárom a zlodejom kvôli tomu, že jej udelil trestný fiftín a potom aj gem. A hoci neskôr uznala svoju chybu, stále sa cíti byť obeťou sexizmu.

„Nemohla som z nej (Osakovej) mať väčšiu radosť. Ale čo sa mňa týka, cítila som sa porazená a znevážená,“ napísala. „Čím to je, že keď sa ženy rozčúlia, dostanú nálepku ‚emocionálne, šialené, iracionálne‘, ale keď sa to stane mužom, každý ich vidí vášnivých a silných,“ divila sa.

Na terapii vraj hľadala odpovede. „A hoci som cítila, že robím pokroky, nebola som pripravená vziať znovu raketu do ruky,“ uviedla.

„Nakoniec som zistila, že je jediný spôsob, ako sa môžem pohnúť ďalej. Nastal čas, aby som sa ospravedlnila tej osobe, ktorá si to najviac zaslúžila,“ dodala.

Dvadsaťjedenročná Japonka, ktorá slávnostný ceremoniál po vyhrotenej atmosfére na kurte preplakala, vraj jej ospravedlnenie prijala.

„Keď mi prišla od Naomi odpoveď, tiekli mi po lícach slzy,“ uviedla Williamsová. „Ľudia si často zamieňajú zlosť za silu, pretože medzi nimi nedokážu rozlišovať. Nikto sa nedokáže postaviť sám za seba ako ty, musíš ďalej raziť svoju cestu,“ citovala z jej odpovede.

debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Naomi Osaková #US Open 2018