Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mala by tu vybuchnúť bomba, soptil Fognini na Wimbledon. Djokovič bránil Tomica

Taliansky tenista Fabio Fognini bude pravdepodobne znovu pykať za svoju povahu. Počas trojsetovej prehry v treťom kole Wimbledonu povedal, že by Angličanom prial, aby v areáli vybuchla bomba.

07.07.2019 14:51
Fabio Fognini Foto: ,
Frustrovaný Fabio Fognini vo Wimbledone.
debata

Povedal to v zlosti z vlastného zlého výkonu i kvôli tomu, že jeho zápas s Američanom Tennysom Sandgrenom usporiadatelia nasadili na malý kurt číslo 14.

„Je fér tu hrať? Nešťastní Angličania! Mala by v tomto klube vybuchnúť bomba,“ uviedol taliansky desiaty hráč svetového rebríčka v čase, keď prehrával 0:2 na sety. Počas druhej svetovej vojny pritom na londýnsky Wimbledon dopadli stovky bômb.

Na tlačovej konferencii sa Fognini snažil svoje slová zmierniť. „Ak som niekoho urazil, tak sa ospravedlňujem. To som určite nechcel,“ uviedol tridsaťdvaročný Talian. Bol vraj frustrovaný ako sa zápas vyvíja a aj z podmienok na kurte.

Britské médiá špekulujú, ako wimbledonskí usporiadatelia Fogniniho potrestajú. V roku 2014 za nevhodné správanie v All England Clube dostal pokutu 27 555 dolárov.

Pred dvoma rokmi v októbri na US Open zase dostal kvôli vulgárnym urážkam rozhodcu podmienečný zákaz štartu na dvoch grandslamoch a pokutu 96 000 dolárov. Podmienka platí do konca tejto sezóny.

Djokovič považuje za neférové, že Tomicovi odňali prize money

Srbský tenista Novak Djokovič považuje za neférové, že Bernardovi Tomicovi odňali celé prize money za účasť v 1. kole wimbledonskej dvojhry.

Austrálčan dostal pokutu vo výške 45 000 libier za to, že v súboji s Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom sa nesnažil podať maximálny výkon. Finalistovi Australian Open z roku 2008 podľahol za 58 minút 1:6, 2:6, 4:6.

„Nemyslím si, že je to spravodlivé, ak hráč príde o celé prize money. Bernard si zaslúžil byť v hlavnej súťaži, je to hráč prvej svetovej stovky. Počas celej sezóny pracoval na tom, aby mohol štartovať na prestížnom grandslamovom turnaji. Rozhodca usúdil, že Bernard v zápase s Tsongom nevynaložil na kurte dostatočne úsilie, no nastúpil proti súperovi, ktorý hrá na tráve výborne,“ citovala slová obhajcu titulu agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Fabio Fognini #wimbledon 2019