Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sir lákal aj dôchodkyne. Vybral si najlepšiu v dejinách

Dobrý deň. Som bývalá svetová tenisová jednotka. V januári som absolvoval ďalšiu náročnú operáciu bedrového kĺbu. Snažím sa vrátiť na kurty, ale na dvojhru si ešte netrúfam. Hľadám príjemnú spoločníčku do mixu na Wimbledone. Zn.: súrne.

03.07.2019 08:07 , aktualizované: 13:02
Murray, Williams Foto:
Andy Murray si zahrá na Wimbledone zmiešanú štvorhru s grandslamovou šampiónkou Serenou Williamsovou.
debata

Takto nejako vyzeral inzerát Andyho Murrayho mesiac pred štartom najslávnejšieho turnaja sveta. V podobnej forme túto informáciu oznámil tenisovému svetu Škótov manažér. A obaja sa nestíhali čudovať, kto všetko má záujem zahrať si s trápiacim sa šampiónom.

Cez bolesť aj koniec kariéry

Tridsaťdvaročný Murray nemal núdzu o tenisové nápadníčky. Niektoré to mysleli zo žartu, iné smrteľne vážne. Zákulisné informácie hovoria o tom, že počet hráčok sa blížil k dvadsiatke. Teda – ak počítame aj Billie Jean Kingovú, ďalšiu tenisovú penzistku Casey Dellacquaovú či zranenú CoCo Vandewegheovú.

„Môj kalendár je voľný, Andy Murray, hlásim sa,“ napísala 75-ročná Kingová na twitteri. „Kvôli nemu pôjdem aj cez bolesť,“ pridala sa Vandewegheová. „Kvôli nemu sa vrátim na kurty,“ pridala bonmot do vtipnej hitparády Dellacquaová.

Murraymu sa však ozvali aj súčasné hráčky. A nie hocijaké. Dlho sa špekulovalo o víťazke tohtoročného Roland Garros Ashleigh Bartyovej, ktorá na twitteri taktiež vtipne reagovala na ponuku rodáka z Glasgowa. Z viacerých ženských es si Murray vybral jedno z najlepších v histórii. Sedemnásobnú víťazku Wimbledonu Serenu Williamsovú.

„Serena je skvelá hráčka. Má vynikajúcu úspešnosť vo štvorhrách. Na tráve hrá fantasticky. Je to zrejme najlepšia hráčka v dejinách. Takže to bude kvalitný partner do wimbledonského mixu,“ vravel s úsmevom Murray. „Sme si na kurte veľmi podobní,“ doplnila jeho kolegyňa.

Odtrhnutý z reťaze

Tridsaťsedemročná legenda absolvovala v kariére wimbledonský mix len raz. Pred 21 rokmi stál po jej boku Bielorus Max Mirnyj. V All England Clube nenašli premožiteľa. Williamsová je rada, že sa do mixu vráti po takej dlhej dobe. Chce zraneniami ničenému kolegovi pomôcť v postupnom návrate do dvojhry.

„Vždy som na ňom obdivovala jeho pracovnú morálku. Úprimne – je odtrhnutý z reťaze. Za to bude mať až dokonca môj rešpekt. Je jedným z mála, ktorí sa vo veľkej mužskej konkurencii presadili aj napriek problémom a zraneniam. Budoval éru, na ktorú sa bude ešte dlho spomínať,“ zamyslela sa Williamsová.

Murray sa po januárovej operácii vrátil na kurty v tradičnej generálke na Wimbledon. V londýnskom Queen’s Clube dostal so španielskym matadorom Felicianom Lópezom divokú kartu. V prvom kole vyradili prvý nasadený pár, v semifinále tretí. A po tvrdom boji sa na radosť zaplnených tribún tešili z triumfu.

„Bolo skvelé vrátiť sa na kurty. A práve tu v Queen’s Clube, ktorý má v mojom srdci špeciálne miesto,“ vravel po víťazstve Murray.

To má aj Wimbledon. A tak sa hviezdny pár z mixu iste dočká vrúcneho prijatia ako v Queen’s Clube. Zaknihuje mama Serena po boku uboleného Sira druhé víťazstvo?

TV Pravda: Sedí profil etáp na Tour de France Petrovi Saganovi? Kto by ho mohol obrať o zelený dres? Aj na tieto otázky odpovie v relácii Týždeň v športe šéfredaktor portálu cycling-info.sk Lukáš Timko.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Serena Williams #wimbledon 2019