Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal kritizoval Wimbledon, namiesto dvojky bude trojkou. Djokovič ho chápe

Španielsky tenista Rafael Nadal nie je spokojný s prístupom usporiadateľov Wimbledonu k nasadzovaniu hráčov.

25.06.2019 20:11
Wimbledon, Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal na archívnej snímke z Wimbledonu.
debata

Organizátori tretieho grandslamového turnaja v All England Clube sa totiž ako jediní neriadia striktne iba rebríčkom a zohľadňujú výsledky na tráve. Pochopenie mu prekvapivo vyjadril aj Srb Novak Djokovič.

Nasadenie do tohto ročníka zverejnia v stredu a Nadal sa môže prepadnúť na tretie miesto za svetovú jednotku a obhajcu titulu Novaka Djokoviča a osemnásobného šampióna Rogera Federera, ktorý je v aktuálnom rebríčku ATP za Španielom tretí.

„Wimbledon je jediný turnaj v sezóne, ktorý sa neriadi rebríčkom,“ povzdychol si v španielskej televízii bezkonkurenčný antukár Nadal, ktorý na Roland Garros získal rekordný dvanásty titul.

„Ale je to ich voľba. Nech už budem druhý alebo tretí, musím hrať na najvyššej úrovni, aby som sa mohol uchádzať o to, čo chcem. Bolo by lepšie byť druhý ako tretí, ale ak rozhodnú, že musím byť trojka, prijmem to,“ dodal.

Nadal, ktorý wimbledonskú trofej získal v rokoch 2008 a 2010, vlani prehral v semifinále dramatickú bitku s Djokovičom. Pri predchádzajúcich piatich štartoch však neprešiel cez osemfinále. Ak by bol tento rok nasadený až ako tretí, znamenalo by to, že by teoreticky k zisku titulu musel zdolať Federera aj Djokoviča.

„Sú to ich pravidlá a to musíme rešpektovať, ale aby som bol úprimný, bolo by to trochu prekvapivé,“ povedal Djokovič.

V ženskom pavúku vlani ťažila z wimbledonských pravidiel nasadzovania Serena Williamsová, ktorá sa vracala po materskej pauze. Američanka figurovala v rebríčku až na 183. mieste, do wimbledonskej dvojhry sa však dostala ako 25. nasadená.

TV Pravda: Slávna Tour de France sa blíži. Peter Sagan je pred jej štartom na správnej ceste, tvrdí v ďalšej časti relácie Týždeň v športe bývalý slovenský cyklista Peter Velits:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #wimbledon #Novak Djokovič