Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat s kanárom Kužmovej. Šarapovová si znovu užíva tenis, inšpiroval ju Nadal

Bývalá svetová tenisová jednotka Maria Šarapovová sa na Malorke predstavila po piatich mesiacoch znovu na kurte. A utorňajší návrat oslávila víťazstvom, pretože Slovenku Viktóriu Kužmovú zdolala v dvoch setoch.

19.06.2019 09:10
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová.
debata

Tridsaťdvaročná Ruska uviedla, že pri návrate po zranení ju inšpiroval aj Španiel Rafael Nadal, ktorého kariéru rovnako ako jej poznamenali zdravotné ťažkosti.

Šarapovová nehrala od januára, keď sa odhlásila z turnaja v Petrohrade. O niekoľko týždňov neskôr sa podrobila operácii dlhodobo problémového ramena. Teraz sa na Malorke pripravuje na Wimbledon, ktorý pred 15 rokmi vyhrala a odrazila sa tak k úspešnej kariére.

Na trávnatých kurtoch najväčšieho z Baleárskych ostrovov sa Šarapovová pripravovala už pred dvoma týždňami, keď Nadal získal svoj už dvanásty titul na Roland Garros. Antukový fenomén pochádzajúci práve z Malorky sa už niekoľkokrát dokázal vrátiť po zranení kolien.

„Je to úžasný bojovník a dokonalý príklad toho, čo sa dá dosiahnuť, keď máte vôľu a vášeň pre to, čo robíte. Vždy som ho obdivovala za to, ako sa dokázal popasovať so zraneniami a vrátiť sa ako šampión,“ uviedla Šarapovová.

Päťnásobná grandslamová víťazka je aktuálne až na 86. mieste rebríčka, ale pochvaľuje si, že je konečne bez bolesti. Predovšetkým je však rada, že po zdravotných pauzách aj pätnásťmesačnom treste za doping sa mohla vrátiť k milovanému športu.

„Stále od seba veľa očakávam, aj keď si myslím, že mám aj možnosti robiť veľa iných vecí. Ale tento šport je veľmi jedinečný a mimoriadny a baví ma snažiť sa o to byť stále lepší a lepší,“ uviedla Šarapovová, ktorá sa podrobila operácii práve kvôli tomu, aby mohla mať z tenisu zase radosť.

„Predtým išlo len o to, ako sa dokážem vyrovnať s bolesťou. Tenis som si vôbec neužívala, pretože som po každom zápase riešila len to, ako uľaviť ramenu,“ povedala slávna Ruska, ktoré na Malorke začala comeback výhrou nad Kužmovou 7:6 a 6:0.

TV Pravda: Ďalší ročník atletického mítingu P-T-S priniesol množstvo zaujímavých okamihov. V tradičnej relácii Týždeň v športe vám ich ponúkame vo videozostrihu.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Viktória Kužmová