Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lejak spláchol hrací deň na Roland Garros. Hrozí, že aj ženy odohrajú finále v nedeľu

Stredajší štvrťfinálový program na grandslamovom tenisovom turnaji Roland Garros v Paríži zrušili pre lejak a preložili ho na štvrtok. O 14.00 h mali na dvorci Philippa Chatriera nastúpiť proti sebe tretia nasadená obhajkyňa titulu Rumunka Simona Halepová a americká tenistka Amanda Anisimová.

05.06.2019 17:13 , aktualizované: 19:52
debata
Fanúšikovia počas upršaného dňa na turnaji... Foto: Reuters, KAI PFAFFENBACH
Roland Garros, dážď Fanúšikovia počas upršaného dňa na turnaji Roland Garros.

Na dvorci Suzanne Lenglenovej sa mal začať duel medzi Američankou Madison Keysovou a Austrálčankou Ashleigh Bartyovou. Prudký dážď neumožnil odohrať ani štvrťfinálový zápas mužského singla medzi najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom a Nemcom Alexandrom Zverevom.

K slovu sa nedostali ani Rakúšan Dominic Thiem s Rusom Karenom Chačanovom.

Semifinálové zápasy ženskej dvojhry pôvodne naplánované na štvrtok sa uskutočnia až v piatok spolu so zápasmi mužského singla. Jedna z finalistiek bude musieť odohrať tri duely v priebehu troch dní. Finále je na programe v sobotu od 15.00 h.

Na kurt nenastúpila ani slovenská juniorka Romana Čisovská, ktorá mala v osemfinále dvojhry dievčat nastúpiť proti Kolumbijčanke Maríi Camile Osoriovej Serranovej.

Rovnaká situácia so zrušením kompletného programu jedného celého hracieho dňa na Roland Garros nastala iba druhýkrát od roku 2000. Konkrétne sa to stalo aj v roku 2016.

Roland Garros je jediný zo štyroch grandslamových turnajov, na ktorom chýba zaťahovacia strecha aspoň nad najväčším z kurtov. Zmena by mala nastať už od budúceho roka.

Francúzska tenisová federácia prisľúbila fanúšikom, ktorí si zakúpili lístky na stredajší „vodou odplavený“ program v Paríži, vrátanie peňazí v plnej výške.

Finále mužov a žien v jeden deň?

Dažďom odplavené dva zápasy štvrťfinále ženskej dvojhry môžu mať za následok posun finálového súboja Roland Garros zo soboty na nedeľu. Naznačil to riaditeľ turnaja Guy Forget. Niekdajší skvelý francúzsky tenista vyhlásil, že najradšej by nič neposúval, ale v v krajnom prípade tak bude musieť učiniť.

„Ak nebude žiadna iná možnosť, v nedeľu bude finále dvojhry mužov aj žien,“ podotkol 54-ročný Forget, víťaz 11 turnajov na okruhu ATP. Podľa Forgeta aj na piatok hlásia v metropole pri Seine zlé počasie s dažďom, čo by mohlo spôsobiť, že oba semifinálové duely ženskej dvojhry odohrajú až v sobotu.

TV Pravda: Prezident Slovenského atletického zväzu a šéf organizačného výboru mítingu P-T-S Peter Korčok hovorí o hlavných ťahákoch 54. ročníka obnoveného atletického podujatia
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #dážď #Novak Djokovič #Simona Halepová #Roland Garros