Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok v Paríži: Skončil si, už ide Serena. Finalistu RG stopli uprostred vety

Na Roland Garros sa dejú veci zväčša na antukových kurtoch, ale občas sa toho stane viac aj v zákulisí. Dominic Thiem musel prehltnúť poriadne horkú pilulku.

03.06.2019 10:06
debata (56)

Predstavte si situáciu, že po víťaznom zápase odpovedáte na otázky novinárov a zrazu vás v polovici vety prerušia – máte skončiť, lebo tlačovú miestnosť treba uvoľniť pre potreby Sereny Williamsovej.

Tak presne toto sa stalo Dominicovi Thiemovi, lanskému finalistovi Roland Garros. Rakúšanovi vystavili miestni organizátori v press centre pomyselnú stopku.

„A vari som ja nejaký junior?“ hneval sa štvrtý hráč rebríčka ATP.

Junior, ne-junior, 23-násobná grandslamová šampiónka mala v tej chvíli prednosť. A Thiem naďalej nechápavo krútil hlavou.

Výmyselníčka Serena má nový odev Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Serena Williamsová na Roland Garros 2019.

„To je fakt vtip,“ pokračoval. „Ja musím opustiť miestnosť len preto, že má prednosť ona? Teraz vážne – čo to ako má byť? Kašlem na to. Alebo som snáď nejaký junior?“ hneval sa.

Francúzsky denník L’Equipe neskôr vysvetlil, čo sa v útrobách štadióna vlastne stalo. Serena práve prehrala na turnaji a nechcelo sa jej čakať, kým uvoľnia hlavnú novinársku miestnosť. „Dajte ma pokojne do tej menšej, ale hneď,“ urgovala.

A v tej menšej sedel práve Thiem a odpovedal na otázky nemecky píšucich novinárov.

„Keď je to takto, končím. Tiež si môžem robiť, čo chcem,“ zdvihol sa a odišiel.

Neskôr sa Thiem k incidentu ešte vrátil. Pre stanicu Eurosport doslova povedal: „Každý hráč by mal čakať. V mojich očiach to iba poukazuje na zlú ľudskú vlastnosť. Som si istý, že Roger Federer, alebo Rafael Nadal by to nikdy neurobili,“ dodal.

Keď už spomenul Federera, švajčiarsky šampión sa k incidentu vyjadril tiež.

„Niečo bolo jednoducho zle. Ak by som prehral zápas, umožnil by som súperovi, aby šiel k novinárom ako prvý, čakal by ho predsa ešte ďalší zápas,“ poznamenal Federer.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Serena Williams #Dominic Thiem