Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec po boku Cibulkovej. Šafářová sa rozlúčila a teší sa na lyžovanie

Česká tenistka Lucie Šafářová definitívne ukončila profesionálnu hráčsku kariéru po stredajšej prehre v druhom kole štvorhry na Roland Garros.

30.05.2019 09:17
tenis Šafářová Foto: ,
Lucie Šafářová.
debata

Po jej boku nastúpila Slovenka Dominika Cibulková, ale spoločne nestačili na pár americko-nemecký Sofia Keninová a Andrea Petkovicová. V prvom sete síce viedlo česko-slovenské duo 4:2, ale následne stratilo desať gemov po sebe.

„Cítim sa dobre. Momentálne som plná emócii, hlavne tých pozitívnych. Som veľmi šťastná, že moja kariéra bola taká, aká bola. Je krásne byť späť, vidieť ľudí z organizácie WTA či hráčky, ktoré poznám niekoľko rokov a povedať dovidenia,“ vyjadrila sa rodáčka z Brna pre oficiálny web druhého grandslamového turnaja sezóny.

Lucie Šafářová získala v kariére sedem titulov vo dvojhre a pätnásť vo štvorhre. Okrem toho bola nesmierne úspešná v Pohári federácie, v českých farbách päťkrát triumfovala na tejto najprestížnejšej súťaži ženských tenisových družstiev. Podľa jej slov je správne, že posledný súťažný zápas odohrala v Paríži, keďže toto mesto miluje.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

One final match for Luci.. pleasure to share the court with you @lucie.safarova ❤️ #enjoy

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova),

„Roland Garros je pre mňa veľmi špeciálny turnaj, na ktorý mám tie najkrajšie spomienky. Navždy si budem pamätať finále z roku 2015 a skvelú atmosféru na dvorci Philippa Chatriera. Samozrejme, dve víťazstvá vo štvorhre s Bethanie (pozn. Mattek-Sandsovou) boli tiež úžasné,“ dodala Češka.

Rozhodnutie o konci kariéry sa v prípade Lucie Šafářovej rodilo pomaly, viac než rok. „V poslednom čase to už bol skôr boj so zdravím a cestovaním. Tenis ma už nerobil takou šťastnou. Nechcela som sa prepadať rebríčkom a skončiť kariéru so zlými spomienkami. Teším sa na lyžovanie, ktoré som nemohla robiť pätnásť rokov,“ cituje 32-ročnú tenistku oficiálna stránka Roland Garros 2019.

Hold za úspešnou kariérou Lucie Šafářovej vzdal aj legendárny švajčiarsky tenista Roger Federer. „Gratulujem Lucii k úžasnej kariére. Som veľmi rád, že ju mohla ukončiť podľa vlastných predstáv. Vždy som si užíval sledovanie jej zápasov,“ vyjadril sa 20-násobný grandslamový šampión z Bazileja.

Na sociálnej sieti instagram sa v krátkosti vyjadrila na adresu bývalej svetovej päťky aj Slovenka Dominika Cibulková, pre ktorú bolo cťou zdieľať kurt s „Luci“ počas jej posledného zápasu kariéry.

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Lucie Šafářová