Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlová bola dve loptičky od triumfu nad Osakovou. Nezvládla som to v hlave

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa neprebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

28.05.2019 18:18 , aktualizované: 29.05.2019 09:49
Schmiedlová tenis Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová počas zápasu s Naomi Osakovou.
debata

V úvodnom zápase na parížskej antuke poriadne potrápila svetovú i nasadenú jednotku Naomi Osakovú z Japonska, no nakoniec jej za necelé dve hodiny podľahla v troch setoch 6:0, 6:7 (4) a 1:6.

Schmiedlová mala na centrálnom kurte Philippa Chatriera vynikajúci štart do zápasu a už po 14 minútach viedla 4:0.

Jej súperke sa vôbec nedarilo, nevychádzali jej údery, robila príliš veľa nevynútených chýb a po dvojchybe v piatom geme stratila aj svoj tretí servis. Dvadsaťštyriročná Slovenka sa veľkej šance nezľakla a svojej súperke uštedrila v prvom sete za 21 minút kanára.

Začiatok druhej časti mal už opačný priebeh. Svetová jednotka sa dokázala otriasť z nečakaného vývoja duelu, nabrala istotu pri úderoch a v úvodných troch gemoch dominovala. Potom ale prišiel dážď a rozhodca za stavu 3:0 a 0:15 z pohľadu Osakovej duel prerušil.

Pauza však trvala len pár minút a viac prospela Slovenke. Tá súperku trikrát brejkla, dostala sa do vedenia 5:4 i 6:5, no nedokázala dopodávať zápas do víťazného konca. Osaková vyhrala v tajbrejku 7:4 a dostala sa na koňa.

V treťom dejstve už mala svetová jednotka potrebnú istotu i sebavedomie, trikrát zobrala súperke podanie, set vyhrala jasne 6:1 a tešila sa z postupu do 2. kola.

V ňom sa stretne s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou. Anna Karolína Schmiedlová rovnako ako vlani neprešla v Paríži cez úvodnú prekážku.

Môžem hrať proti každému

"Teraz to vidím, že dokážem hrať proti každému. Aj Naomi je iba človek a dnes som ju určite mohla zdolať. Nezvládla som to vo svojej hlave, nebolo to ľahké. Je vidno, prečo je ona svetová jednotka.

V dôležitom momente som znervóznela. Prehra ma bolí, pretože som mala mnoho šancí na postup," povedala Schmiedlová podľa webu updatetrendnew­s.com.

"Myslím si, že taká nervózna som počas zápasu dosiaľ nikdy nebola. Najmä v prvom sete ste to mohli vidieť. Normálne som nevedela udrieť do loptičky tak, aby skončila v kurte.

Zvyčajne sa počas zápasu zvyknem upokojiť, ale teraz to tam zostalo kdesi vo mne dlhší čas. Nakoniec som to otočila silou vôle či tak nejako," sypala si po víťazstve popol na hlavu Osaková, cituje ju oficiálny portál Ženskej tenisovej asociácie (WTA).

Japonská kométa svetového tenisu vyhrala vlani US Open a začiatkom tohto roka aj Australian Open. Na Roland Garros by rada zaútočila na tretí grandslamový triumf v sérii, ale s výkonom z utorka na to asi nebude mať nárok.

Zatiaľ iba predĺžila sériu víťazných zápasov na elitných turnajov „V4“ na pätnásť.„Môžem vám povedať logické dôvody toho, prečo som tak hrala, keď ja sama nie som logická osoba?,“ uťahovala si Osaková sama zo seba.

Po chvíli sa však predsa len odhodlala pre objektívnejší komentár svojho výkonu. „Prvýkrát v kariére som hrala zápas na grandslamovom turnaji ako svetová jednotka a tiež som nikdy predtým nebola na hlavnom dvorci Philippa Chatriera. Teraz to bolo po prvý raz. Asi som príliš chcela ukázať, že na to mám.“

Schmiedlová (90. v rebríčku WTA) si uvedomovala, že tak blízko víťazstva nad svetovou hráčkou číslo 1 dlho nemusí byť. „Každý to videl, že som bola naozaj blízko. Mala som veľa šancí a veľmi ma to bolí. Ona je svetová jednotka a obdivujem jej hru. Napriek tomu som mala vyhrať tento zápas, možno nabudúce,“ cituje Schmiedlovú wtatennis.com.

Cibulková uhrala len šesť gemov

Do 2. kola nepostúpila ani Dominika Cibulková. V úvodnom zápase na parížskej antuke podľahla turnajovej jedenástke Arine Sobolenkovej z Bieloruska v dvoch setoch 5:7 a 1:6. Aj vlani sa s podujatím rozlúčila už v 1. kole.

V prvom sete sa favoritka dostala do vedenia 5:3, no Cibulková dokázala získať späť stratené podanie a vyrovnala na 5:5. V dvanástom geme však opäť prišla o servis a Sobolenková sa dostala do vedenia.

V druhom dejstve už bieloruská tenistka dominovala. V druhej a piatej hre zobrala Slovenke podanie a set doviedla poľahky do víťazného konca 6:1, keď premenila tretí mečbal.

Bieloruská tenistka si tak vylepšila bilanciu vo vzájomných zápasoch s Cibulkovou na 2:0. V druhom kole sa stretne s americkou súperkou Amandou Anisimovovou, ktorá vyradila domácu Harmony Tanovú v dvoch setoch 6:3 a 6:1.

Roland Garros – ženy – 1. kolo
Arina Sobolenková (11-Bielorus.) – Dominika CIBULKOVÁ (SR) 7:5, 6:1, Naomi Osaková (1-Jap.) – Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 0:6, 7:6 (4), 6:1, Priscilla Honová (Aus.) – Timea Babosová Maď.) 3:6, 6:2, 6:1, Madison Keysová (14-USA) – Jevgenija Rodinová (Rus.) 6:1, 6:2, Aleksandra Kruničová (Srb.) – Daria Gavrilová (Aus.) 6:3, 2:2 – Gavrilová vzdala, Lesia Curenková (27-Ukr.) – Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:2, 6:2, Čchiang Wang (16-Čína) – Saj-saj Čeng (Čína) 6:1, 7:5, Anna Blinkovová (Rus.) – Margarita Gasparjanová (Rus.) 6:3, 4:6, 8:6, Magda Linettová (Poľ.) – Chloe Paquetová (Fr.) 3:6, 6:1, 6:2, Caroline Garciová (24-Fr.) – Mona Barthelová (Nem.) 6:2, 6:4, Kurumi Narová (Jap.) – Dalila Jakupovičová (Slovin.) 7:5, 5:7, 6:3, Amanda Anisimovová (USA) – Harmony Tanová (Fr.) 6:3, 6:1, Karolína Muchová (ČR) – Anett Kontaveitová (17-Est.) 3:6, 6:2, 6:2, Viktoria Azarenková (Bielorus.) – Jelena Ostapenková (Lot.) 6:4, 7:6 (4), Darja Kasatkinová (21-Rus.) – Jasmine Paoliniová (Tal.) 6:2, 6:3, Irina-Camelia Beguová (Rum.) – Ču Lin (Čína) 6:1, 6:1, Bianca Andreescuová (22-Kan.) – Marie Bouzková (ČR) 5:7, 6:4, 6:4, Monica Puigová (Portoriko) – Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:1, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Anna Karolína Schmiedlová #Roland Garros 2019