Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vulgárny Gombos. Trnava po jeho urážkach odstúpila z ligy

Slovenská tenisová extraliga neúspešne bojujúca o väčší záujem verejnosti si spravila neželanú reklamu. Postaral sa o ňu slovenský reprezentant Norbert Gombos.

07.05.2019 08:31
davis cup, gombos Foto: ,
Za toto Dominik Hrbatý Norberta Gombosa nepochváli.
debata (7)

TK Slávia STU Bratislava a TC Empire Trnava v aktuálnej sezóne kraľovali mužskej i ženskej extralige. V piatok odohrali v Bratislave finálové zápasy. Mužský súboj vyhrali domáci, v ženskom sa tešili Trnavčanky.

Mužský finálový duel ponúkol emócie hraničiace s nevraživosťou. Norbert Gombos zo Slávie Bratislava ich neuniesol a v príspevku na Instagrame urazil súpera. Trnavu počastoval prívlastkom „sk**vená“. Ako píše denník Šport, už predzápasové burcovanie Slávie sa nieslo vo vulgárnom duchu.

Trnavský klub reagoval v krátkom čase. Citlivo a rezolútne. „Nebudeme to komentovať. Príďte do TC EMPIRE. Spoznajte prostredie, ľudí, trénerov, hráčov, kamarátov. Po dnešných udalostiach sme sa rozhodli stiahnuť naše družstvá ku dňu 4. 5. 2019 zo súťaží Slovenského tenisového zväzu. Ďakujem hráčom, rodičom a trénerom za pochopenie," zverejnil stanovisko šéf TC Empire Trnava Miroslav Hlavna.

Prostredníctvom oficiálnych vyhlásení reagovali i ďalšie zúčastnené strany. „Slovenský tenisový zväz odsudzuje hanlivé znevažovanie súperov, ktoré sa objavilo na sociálnych sieťach počas extraligového finále mužov TK Slávia STU Bratislava – TC Empire Trnava 3. mája 2019. Reakciu TC Empire Trnava, stiahnuť všetky družstvá zo súťaží STZ, považuje zväz za neprimeranú,” píše Slovenský tenisový zväz na svojom oficiálnom konte.

Situáciu sa snažil upokojiť TK Slávia STU Bratislava: "Dištancujeme sa od akýchkoľvek hanlivých a urážlivých označení našich súperov na sociálnych sieťach. Jeden z takýchto statusov vo víťaznej eufórii zdieľal náš extraligový hráč, ktorý sa za toto neuvážené konanie vedeniu TC EMPIRE TRNAVA obratom ospravedlnil a zdieľaný status vymazal.

Jeho ospravedlnenie dotknuté vedenie prijalo a akceptovalo. Vážime si každého súpera a veríme, že k takémuto neuváženému konaniu zo strany našich hráčov už v budúcnosti nedôjde.”

TV Pravda: Bývalý kapitán československej hokejovej reprezentácie Dárius Rusnák hovorí o ambíciách slovenského výberu na domácom šampionáte a zároveň si spomína na pamätný šampionát z roku 1985 v Prahe, kde získalo Československo zla­to:

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gombos #TC Empire Trnava #slovenskí tenisti