Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky valcujú Brazíliu. K Cibulkovej sa pridala aj mladá Kužmová

Dvojka domácich Viktória Kužmová zvíťazila za 89 minút 6:3, 6:3 nad jednotkou hostiek Beatriz Haddadovou-Maiovou v druhej sobotňajšej dvojhre v rámci víkendového play-off stretnutia Slovensko - Brazília o udržanie v II. svetovej skupiny Pohára federácie 2020 tenisových reprezentačných družstiev žien. Slovensko vedie nad Brazíliou 2:0.

20.04.2019 14:32 , aktualizované: 16:26
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková v zápase proti Brazílii.
debata (2)

Dvadsaťročná Kužmová,46. v po­čítačovom poradí, a o dva roky staršia jednotka hostiek Beatriz Haddadová-Maiová (165.) sa v súťažnom zápase stretli prvýkrát. O osude prvého setu rozhodol jediný brejk. Dosiahla ho v šiestej hre slovenská tenistka a ujala sa vedenia 4:2.

Vedenie si dokázala udržať až do konca dejstva a získala ho vo svoj prospech v pomere 6:3. V druhom sete prelomila Kužmová súperkin servis v piatom geme, následne pri svojom servise zisk brejku potvrdila a viedla 4:2. Za stavu 5:3 premenila Kužmová na príjme štvrtý mečbal a tešila sa z víťazstva.

„Bol to ťažký zápas. Dobre som servovala, čo bolo veľmi dôležité. V prvom sete bol kľúčový brejk na 4:2, vyšlo mi tam pár returnov. V druhom dejstve som jej zobrala podanie za stavu 2:2 a už som to dotiahla do úspešného konca. Dnes mi vychádzali stopbaly. S kapitánom Maťom Liptákom sme sa pred zápasom bavili o tom, že ich zaradím do repertoára, keďže Haddaová Maiová je vysoká a môže mať problémy dobehnúť loptičku. Bola to veľmi účinná zbraň. Diváci boli super, vytvorili veľmi dobrú atmosféru,“ povedala Kužmová.

Slovenská tenistka Viktória Kužžmová. Foto: SITA, Alexandra Čunderlíková
Viktória Kužžmová Slovenská tenistka Viktória Kužžmová.

V prvej sobotňajšej dvojhre triumfovala Dominika Cibulková (33. v rebríčku WTA) nad o sedem rokov mladšou Carolinou Meligeni Alvesovou (355.) dvakrát 6:1. V ich premiérovom vzájomnom zápase nedala finalistka Australian Open 2014 Cibulková svojej súperke žiadnu šancu a po jednoznačnom priebehu dominovala v oboch setoch.

Mladú Brazílčanku nepustila ani k jednému brejkbalu, sama prelomila súperkin servis päťkrát.

„Musím povedať, že to bol solídny výkon. Vedela som, že som favoritka. Som rada, že som to potvrdila. Zahrala som takmer bezchybný výkon. Súperku som vôbec poznala, zo začiatku som si ju najprv oťukávala. Aj tak som sa musela veľmi snažiť, boli momenty, kedy súperka bojovala. Čo sa týka emócii, snažila som sa koncentrovať na zápas. Pri nástupe nejaké boli, ale v zápase už nie,“ uviedla Cibulková pre RTVS.

Triumf slovenských farieb môže v nedeľu spečatiť Dominika Cibulková v prípade víťazstva nad Maiovou v súboji tímových jednotiek.

SLOVENSKO – Brazília 2:0 po úvodnom dni
Dominika Cibulková – Carolina Meligeniová Alvesová 6:1, 6:1
Viktória Kužmová – Beatriz Haddadová Maiová 6:3, 6:3

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Viktória Kužmová