Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Muž, ktorý zdolal Federera 6:0, 6:0. Dnes chytá zločincov

Hoci niekto tomu neuverí, aj Roger Federer pozná pocit, aké je to dostať nepopulárneho kanára. Na okruhu ATP prehral set 0:6 štyrikrát.

10.04.2019 07:53
Britain Tennis ATP Finals federer Foto: ,
Roger Federer.
debata (1)

Tenisového velikána takýmto spôsobom dokázali zdolať Vincent Spadea, Pat Rafter, Byron Black a Rafael Nadal. Posledne menovaný tak urobil vo finále Roland Garros 2008. Ale prehrať dvakrát 0:6?

Len málo ľudí vie, že aj takú prehru počas svojej kariéry Federer utŕžil. Hoci je pravda, že sa tak stalo počas doby, keď hral medzi juniormi, respektíve dokonca skôr medzi žiakmi. Ako informuje portál tenisovysvet.cz, písal sa vtedy rok 1991.

Malý Roger mal vtedy len desať rokov. Hral na juniorskom turnaji pri Bazileji, kde sa však v jeho kategórii prihlásilo len málo chlapcov. Federera tak presunuli do vyššej kategórie, kde nastúpil proti 13-ročnému Retovi Schmidlovi.

A prehral 0:6, 0:6. Aj mladý Reto dúfal, že sa stane špičkovým tenistom. Nestalo sa, dnes slúži ako policajný dôstojník.

„Vedel, čo má na kurte robiť, ale ešte nemal zbrane, ktorými by to využil. Robil veľmi veľa nevynútených chýb, takže som vyhral ľahko,“ spomínal dnes 41-ročný Schmidl v rozhovore pre Tennis Italiano.

Schmidlova kariéra postupne upadla do zabudnutia, Federerove úspechy pozná každý. Dvadsať grandslamových titulov a celkovo viac ako 100 turnajových vavrínov hovorí samo za seba.

Schmidl sa však s Federerom ešte raz stretol – avšak v odlišných pozíciách. Stalo sa tak na turnaji ATP v Bazileji, kam zavítal ako divák.

„Pozdravil ma, ale o tom zápase sme si nerozprávali. Som šťastný, že ma vôbec spoznal. Niekedy vás úspech pripraví o hlavu, ale on zostal nohami na zemi. Vôbec sa nezmenil,“ dodal s uznaním Schmidl, muž, ktorý zdolal Federera 6:0, 6:0.

**TV Pravda: S hviezdou zmiešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom, šampiónom ruskej organizácie M-1 či českej XFN, sme sa v relácii Týždeň športe rozprávali o jeho ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP #Roger Federer