Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Raketa nad mobil. Po Saganovi či Gáboríkovi má akadémiu aj Cibulková

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková už hľadá nasledovníčky vo vlastnej detskej akadémii.

02.04.2019 15:09
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (4)

Vlani na sklonku roka bývalá svetová štvorka a finalistka Australian Open 2014 oznámila nadviazanie spolupráce s bratislavskou akadémiou Love4Tennis a tá je už realitou v podobe Detskej tenisovej akadémie Dominiky Cibulkovej.

Vďaka tomu najtalentovanejšie z detí môžu rásť pod dohľadom kvalitných a medzinárodne skúsených trénerov. V akadémii trénujú popri profesionáloch Filipovi Poláškovi, či Iľjovi Marčenkovi aj viaceré slovenské talenty s potenciálom na pozíciu v Top 100 rebríčkov WTA a ATP.

Sú nimi majsterka Slovenska do 14 rokov Emma Tóthová, majster Slovenska do 16 rokov Alfréd Almási či vicemajstri SR do 18 rokov Bianca Behúlová a Lukáš Pokorný. Pravidelne tam organizujú aj kempy pre hráčov, ktorí chcú zažiť tréningy profesionálov. Na týchto kempoch sa bude počas turnajových prestávok zúčastňovať aj Dominika Cibulková.

"Rodičia chcú svojim deťom dopriať všetko. Ale už nemusia robiť také obety, ako to bolo v prípade mojich rodičov. V tomto je naša akadémia super. Sú tu kvalitní tréneri a deti nájdu všetko to, čo pre tenis potrebujú. Navyše, všetko je na jednom mieste. Naozaj už dnes nemusia robiť deťom šoférov a voziť ich z tenisového tréningu na kondičný a potom na regeneráciu,“ uviedla Dominika Cibulková v tlačovej správe svojej akadémie.

„Už je to len o tom, aby deti uprednostnili raketu pred tabletom a mobilom,“ dodala Cibulková.

V akadémii pracujú už s deťmi od troch rokov. Všetky sú rozdelené do skupín podľa veku a tenisových zručností. Tréningy sa konajú v malých skupinkách a o deti sa starajú skúsení tréneri.

Svoju šancu dostane každý – ten, kto drží raketu v ruke po prvý raz, ale aj ten, kto už hráva na turnajoch, ale potrebuje zlepšiť niektoré stránky svojej hry. Okrem herných tréningov sa deti v akadémii venujú aj kondičným a mentálnym tréningom i regenerácii.

"Chceme, aby boli deti stále v pohybe, striedame preto set hravých cvikov. Je kľúčové, aby bolo dieťa od začiatku pre tenis zapálené,“ uviedol Michal Fašung, šéftréner Detskej akadémie Dominiky Cibulkovej.

Cibulková sa založením detskej akadémie pridala k ďalším súčasným osobnostiam, ktoré pomáhajú pritiahnuť deti k športu a hľadať svojich nasledovníkov.

Okrem slovenskej tenisovej jednotky má svoju akadémiu aj trojnásobný majster sveta v cyklistike Peter Sagan, olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth, hokejová hviezda Marián Gáborík aj dlhodobo najlepší slovenský futbalista Marek Hamšík.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková