Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kdeže by len bol bez Slovenky. Federer uznal, že k titulom ho doviedla Mirka

Za všetkým hľadaj ženu. Staré známe teraz potvrdil aj slávny Roger Federer, ktorý tvrdí, že za jeho úspechom je jeho manželka Mirka Vavrinecová - pochopiteľne že dnes už aj Federerová.

01.04.2019 18:18
Mirka Vavrinecová Foto:
Rodáčka z Bojníc Mirka Vavrinecová je dlhoročnou oporou a manželkou Rogera Federera.
debata (2)

Švajčiarsky tenistka si vzal niekdajšiu profesionálnu hráčku v roku 2009. „Rodina a priatelia boli vždy u mňa na prvom mieste,“ poznamenal 20-násobný grandslamový šampión.

Federer vzápätí načrtol, kde spoznal svoju budúcu manželku. Stalo sa tak vraj na olympiáde v Sydney. „Od toho momentu sme spolu začali randiť a spoznávať jeden druhého. Mirka je veľmi vzácny človek, má tiež tenisovú skúsenosť, veď svojho času patrila do elitnej stovky. Nikdy sa ma neopýtala, že prečo idem zasa trénovať,“ prezradil rodák z Bazileja.

Práve naopak, Mirka je tá, ktorá svojho manžela ženie vpred. „Nemal si náhodou trénovať viac? A nemal by si ísť do postele skôr? Pripomína mi mnoho vecí, som presvedčený, že bez nej by som tak veľa nedokázal,“ zamyslel sa.

Federer ďalej pripomenul, že Mirka videla hádam aj 90 percent zo všetkých jeho zápasov. Prirovnal ju k trénerovi, s ktorým sa veľa o tenise rozpráva. „Áno, predovšetkým v úvode mojej kariéry sme neustále preberali moju hru. Svojho času som bol dokonca bez trénera, netvrdím, že ho suplovala, ale je pravda, že o tenise sme sa veľa rozprávali,“ dodal.

VIDEO: Federer požiadal Mirku o ruku v jej rodných Bojniach. Vtedy musel lietadlom dosadať na trávu, miestni obyvatelia na to dodnes spomínajú. Pozrite si video o starom aj novom prievidzkom letisku.

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Mirka Vavrinecová