Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenomén Federer načal druhú stovku titulov. V Miami prekonal Nadala

Švajčiarsky tenista Roger Federer úspešne načal druhú stovku titulov na hlavnom mužskom profiokruhu.

31.03.2019 20:37 , aktualizované: 22:35
debata
Roger Federer oslavuje triumf na turnaji v Miami. Foto: Reuters, Steve Mitchell
Roger Federer Roger Federer oslavuje triumf na turnaji v Miami.

Vo finále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v americkom Miami na Floride Federer nasadený ako štvrtý zdolal turnajovú sedmičku Američana Johna Isnera suverénne 6:1, 6:4. Zápas trval 64 minút a víťaz premenil druhý mečbal pri podaní súpera. Švajčiar nepustil Američana v celom zápase k jedinému brejkbalu.

Už 37-ročný Federer si zahral po piaty raz v miamskom finále a získal štvrtý miestny titul. Tie predchádzajúce má z rokov 2005, 2006 a 2017. Celkovo sa predstavil po päťdesiaty raz v rozhodujúcom zápase o titul na niektorom z podujatí prestížnej série ATP Masters 1000.

Je to rekordný zápis, Španiel Rafael Nadal ich má na konte 49. Na takomto type turnaja Federer získal 28. celkový triumf (bilancia 28–22).

„Bol to pre mňa úžasný týždeň. Som veľmi šťastný. Je neuveriteľné, že som tu hral prvýkrát v roku 1999 a pozrite sa, kde som v roku 2019. Veľa to pre mňa znamená,“ uviedla dlhoročná svetová jednotka Federer.

Tridsaťtriročný Isner ako obhajca titulu dokráčal do finále vďaka neuveriteľnej schopnosti využívať tajbrejky. Skrátené koncovky setov hral v každom z piatich zápasov na ceste do finále a vyhral všetkých deväť. Vo finále však nemal nárok proti výborne hrajúcemu súperovi a nezískal 15. singlový titul v kariére.

„Začal som cítiť bolesť v priehlavku a neodchádzala. Len sa to zhoršovalo. Ale Roger bol na mňa aj tak až príliš dobrý,“ nechcel sa Isner vyhovárať na zranenia. „Videl som, že sa niečo deje. Nemohol sa veľmi dobre hýbať. Na druhej strane som ale po ňom musel stále ísť, robiť si svoju prácu,“ povedal Švajčiar.

====== ATP Masters 1000 v Miami: ======

Dvojhra – finále:
Roger Federer (Švaj.-4) – John Isner (USA-7) 6:1, 6:4 za 64 minút

Štvorhra – finále:
Bob Bryan, Mike Bryan (USA-3) – Wesley Koolhof, Stefanos Tsitsipas (Hol./Gréc.) 7:5, 7:6 (8) za 98 minút

VIDEO: Pozrite si, ako pre TV Pravda zhodnotili úspešnú kariéru Anastasie Kuzminovej slovenské športové osobnosti:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #John Isner #Miami