Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plíškovej titul v Miami nedopriala. Bartyová oslavuje najväčší úspech v kariére

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová sa stala víťazkou dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Miami Open presented by Itaú v americkom Miami na Floride.

30.03.2019 22:35
Ashleigh Bartyová Foto: ,
Ashleigh Bartyová s víťaznými konfetami a trofejou z Miami.
debata

Nasadená dvanástka Bartyová si vo finále poradila s päťkou „pavúka“ Češkou Karolínou Plíškovou 7:6 (1), 6:3. Zápas trval 100 minút a víťazka využila prvý mečbal pri podaní súperky.

Dvadsaťdvaročná Bartyová po štvrtý raz ovládla podujatie na okruhu WTA, ale po prvý raz turnaj prestížnejšieho charakteru a vyššej dotácie WTA Premier Mandatory. Bonusom je pre ňu posun z jedenásteho na deviate miesto singlového rebríčka WTA, do Top Ten sa pozrie po prvý raz v kariére.

Bartyová sa v pondelok stane prvou Austrálčankou v najlepšej svetovej desiatke od júna 2013, keď tam bola Samantha Stosurová.

Bartyová vo veku 15 rokov vyhrala wimbledonskú juniorku, v ženskej kategórii však dlho čakala na výrazný úspech. „Pripadá mi to ako celá večnosť. Teraz sa cítim ako úplne iný človek, som oveľa komplexnejšia a lepšia hráčka,“ uviedla Bartyová pre akreditované médiá.

Plíšková bola prvou českou finalistkou v Miami, ale počet svojich turnajových prvenstiev vo dvojhre nezvýšila na trinásť. Po sobote má vo finále vyrovnanú bilanciu 12–12.

„Ashleigh hrala celý týždeň výborne a vo finále predviedla skvelý tenis. Gratulujem,“ obrátila sa Plíšková na svoju premožiteľku, ktorá vo štvrťfinále vystavila stopku aj ďalšej českej hviezde Petre Kvitovej.

Turnaj WTA v Miami – finále:

Ashleigh Bartyová (Aus.-12) – Karolína Plíšková (ČR-5) 7:6 (1), 6:3 za 100 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Miami #Karolína Plíšková #Ashleigh Bartyová