Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odplata s príchuťou jubilea. Federer zabojuje o 100. titul s Tsitsipasom

Už len jeden krok delí švajčiarskeho tenistu Rogera Federera na turnaji v Dubaji od jubilejného 100. titulu v kariére.

01.03.2019 19:54
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer v Dubaji.
debata

Víťaz rekordných dvadsiatich grandslamov postúpil do finále po hladkom víťazstve 6:2, 6:2 nad Chorvátom Bornom Čoričom. Jeho posledným súperom bude dvadsaťročný Grék Stefanos Tsitsipas, ktorému môže oplatiť prehru z osemfinále januárového Australian Open.

Tsitsipas zdolal Francúza Gaela Monfilsa 4:6, 7:6, 7:6 a vyhral ôsmy zápas za sebou. Víťaz turnaja v Marseille z minulého týždňa si už postupom do piateho finále v živote zaistil posun do prvej svetovej desiatky, kde sa ocitne ako prvý grécky tenista v histórii. V sobotu bude hrať o tretie a doteraz najcennejší titul.

O 17 rokov starší Federer je vo finále v Dubaji už desiatykrát a bude sa usilovať o ôsmy triumf. Čoričovi vrátil len za 67 minút prehry z predchádzajúcich dvoch vzájomných duelov z minuloročnej sezóny, keď mu podľahol vo finále v Halle a v semifinále v Šanghaji.

Stovku titulov vo dvojhre môže Federer nazbierať ako druhý tenista v open ére. Rekordérom je Američan Jimmy Connors, ktorý ovládol 109 turnajov.

TV Pravda: Bývalá reprezentantka Martina Halinárová a športový redaktor Pavol Komár hodnotia šance Sloveniek pred blížiacimi sa MS v biatlone v relácii Týždeň v športe – biatlonový špeciál

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Stefanos Tsitsipas