Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bencicová uchmatla Kvitovej dubajskú trofej a chystá sa na skydiving

Česká tenistka Petra Kvitová titul na turnaji v Dubaji nezískala. Druhá nasadená hráčka prehrala v dnešnom finále so Švajčiarkou Belindou Bencicovou 3:6, 6:1, 2:6 a v rebríčku WTA sa posunie na tretie miesto.

23.02.2019 19:54
Belinda Bencicová Foto: ,
Belinda Bencicová bozkáva víťaznú trofej z Dubaja.
debata (1)

Kvitová tento rok hrala už tretie finále. V Sydney získala 26. vavrín v kariére a pred Dubajom prehrala v boji o titul aj na grandslamovom Australian Open.

Bencicová rozohrala finále vo veľkom štýle, bola agresívnejšia než Kvitová. Češka dvakrát prišla o servis a prehrávala 1:4. Síce získala jeden brejk späť, ale za stavu 3:5 ponúkla súperke dvojchybou setbal a Bencicová ho premenila.

Na začiatku druhého setu si Kvitová tradične dala dole čelenku a pustila sa do 45. hráčky sveta zostra. Po razantných returnoch jej vzala podanie, brejk na 3:0 pridala aj za pomoci ‚prasiatka‘, ale predovšetkým dominovala výmenám. Svoju silu ukázala v poslednej hre druhého setu, ktorú uzavrela tromi víťaznými bekhendovými returnmi.

„Nikto na teba nemá, si najlepšia na svete. Levica!“ povzbudil tréner Jiří Vaněk svoju zverenku pred tretím setom. Dvojnásobná víťazka Wimbledonu Kvitová ale nedokázala na druhý svet nadviazať.

V tretej hre rozhodujúceho dejstva urobila dve dvojchyby, poslala Bencicovú do vedenia 2:1 a už sa do zápasu nevrátila.

Z hľadiska sa v siedmom geme ozvalo povzbudzovanie „Petra! Petra!“, Ale Kvitová druhýkrát v sete prišla o servis. Za stavu 2:5 riskovala, ešte si vypracovala dva brejkbaly, ani jeden však nevyužila a pri druhom mečbale chybovala.

Dvojnásobná víťazka Wimbledonu Kvitová hrala tridsiate piate finále v kariére a neuspela ešte len po deviaty raz. Dvakrát po sebe vo finále naposledy prehrala v roku 2013 – v apríli v Katoviciach a v auguste v New Havene.

Bencicová na ceste za titulom zdolala štyri hráčky elitnej svetovej desiatky. Pred aktuálnou štvorkou Kvitovou si poradila s deviatkou Aryn Sabalenkovou, proti ktorej odvrátila šesť mečbalov, s dvojkou Simonou Halepovou aj so šestkou Elinou Svitolinovou.

„Povedali sme si, že keď vyhrám turnaj WTA, pôjdeme na skydiving,“ tešila sa Bencicová, ktorá získala prvú trofej na okruhu od roku 2015.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Belinda Bencicová