Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne peniaze. Nechcela som obetovať svoje šťastie, vysvetlila Osaková

Aktuálna ženská tenisová jednotka Naomi Osaková oznámila minulý týždeň ukončenie spolupráce so svojím doterajším trénerom Saschom Bajinom.

18.02.2019 14:54
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková.
debata

Dvadsaťjedenročná Japonka sa k tomuto kroku odhodlala iba 16 dní po triumfe na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open.

„Každý si myslí, že išlo o peniaze,“ uviedla podľa BBC Osaková a pokračovala: „Vždy bude pre mňa na prvom mieste vlastné šťastie a nie úspechy. Nechcem nič z toho obetovať, len aby som niekoho udržala vo svojom tíme.“

Spolupráca Osakovej a Bojina sa začala v decembri 2017. V nasle­dujúcom období získala Osaková tri významné tituly. Triumfovala na prestížnom turnaji v Indian Wells a dvoch grandslamových podujatiach za sebou – US Open 2018 a Australian Open 2019. Po januárovom triumfe v Melbourne sa dostala na čelo rebríčka WTA ako prvá tenistka alebo tenista z Ázie.

Naomi Osaková s trofejou z Austrálie Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Naomi Osaková s trofejou z Australian Open 2019.

Podľa Japonky sa prvé nezhody medzi ňou a koučom začali už počas úvodného turnaja veľkej štvorky v sezóne. „Myslím si, že ľudia si všimli, že sa spolu bavíme inak ako predtým,“ povedala Osaková na prebiehajúcom turnaji v Dubaji a dodala: „Nepoviem o ňom nič zlé, pretože som mu vďačná za všetko, čo pre mňa urobil. V Melbourne som sa snažila nemyslieť na to.“

Osaková ďalej uviedla, že by chcela mať nového kouča už na prestížnom turnaji v americkom Indian Wells (4. – 17. marca).

„Pre mňa je najdôležitejšie, aby som neustále myslela pozitívne. Nechcem mať v tíme človeka, ktorý pôsobí negatívne. To by bolo najhoršie. Chcem mať pri sebe osobu, ktorá mi povie všetko priamo a nie za mojim chrbtom. To je pre mňa najdôležitejšie,“ skonštatovala Osaková na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Osaková #Sascha Bajin