Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novak, čo tak sa venovať svojim deťom, odkázal Djokovičovi Nadalov strýko

Niekoľko dní po finále Australian Open sa k zápasu vyjadril aj Toni Nadal - strýko španielskeho tenistu.

07.02.2019 09:02
Nadal, Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič (vpravo) a Rafael Nadal.
debata (18)

Pre denník El Pais pochválil Novaka Djokoviča za monštruózny výkon. Známy tréner, ktorý doviedol svojho synovca Rafaela k 17. grandslamovým titulom, doslova povedal:

„K tomu, čo Novak predviedol vo finále, sa dá len ťažko niečo povedať. Hádam by som mu mal iba zagratulovať. Štýl, akým dokáže hrať predovšetkým na betónovom povrchu, má iba málo k dokonalosti,“ povedal.

Rafael Nadal pred sezónou pracoval na novom tenisovom prejave. Výmeny sa snaží skracovať, aj jeho prvé podanie je účinnejšie ako kedysi.

„Od začiatku Australian Open hral ofenzívny tenis, avšak vo finále jeho údery neboli tak kvalitné, ako predtým. Naviac, po každom jeho údere prišla ešte lepšia odpoveď. Dokonca aj jeho niekoľko veľmi dobrých podaní sa skončilo víťazným returnom,“ poznamenal skúsený odborník.

Aký je teda recept na súčasnú svetovú jednotku? Otázka, s ktorou si lámu hlavu súperi, ale aj mnohí tréneri.

Novak Djokovič - deň šampióna Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič pred finále proti Rafaelovi...

„Netuším, či na Djokovičovu hru existuje vôbec nejaká taktika. Hráča môžete zdolať, ak proti nemu použijete inú – vhodnejšiu taktiku. Alebo ak použijete tú jeho, avšak v lepšom prevedení. Netuším, či to je v prípade Novaka vôbec môžné,“ zamyslel sa Španiel.

Jedno riešenie by tu však bolo, zasmial sa Toni Nadal.

„Možno by mal Djokovič na chvíľu zostať doma s rodinou, je predsa otec a má zodpovednosť za dve detičky. Dostali by tak priestor aj iný tenisti, napríklad aj Rafa.“

TV Pravda: Aké sú očakávania v nasledujúcich siedmich dňoch v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – lyžiarsky špeciál (vysielané 4.2.2019).

Video
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Toni Nadal