Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovičovci nikdy nezabudnú, ako ich bombardovali USA: Sú to kriminálnici

Špičkový šport, to je občas aj politika. Obzvlášť, ak sa vyjadrujú veľké hviezdy, alebo ich príbuzní. A Srdjana Djokoviča - otca slávneho tenistu, predsa pozná každý.

05.02.2019 12:20
Novaj Djokovič Foto:
Novaj Djokovič a jeho otec Srdjan.
debata (338)

V interview pre RS Srdjan nedávno vyhlásil, že jeho syn Novak dostal pozvánku od ruského prezidenta Vladimira Putina. Išlo o hokejový zápas Rusko – USA na olympiáde v Soči v roku 2014.

Novak Djokovič však musel odmietnuť. „V tom čase bol na turnaji v Dubaji a nemohol prísť. Veru, Novak má veľa povinností – aby bol z neho najlepší hráč všetkých čias,“ povedal o synovi, aktuálne 15-násobnom grandslamovom šampiónovi, otec Srdjan.

Následne sa Djokovič st. vyjadril aj k vzťahu k Rusku. „Bol som tam len raz, stalo sa tak počas stretnutia Davisovho pohára v Moskve. Ale túžim sa tam vrátiť, rád by som navštívil Petrohrad. Mám tam veľkého priateľa, Genadija Timčenka,“ prezradil.

Následne sa rozrozprával, ako mu Timčenko zachránil život. „Pred šiestimi rokmi som mal otravu krvi. V Srbsku ju nevedeli liečiť. A tak Timčenko vzal lietadlo a šli sme do Monaka. Ak by sme čakali ešte pár dní, zomrel by som,“ povedal Srdjan.

Potom prišlo aj na vzťah k USA. Djokovičov otec si spomenul, ako v 90-tych rokoch letectvo NATO bombardovalo Belehrad. „Novak mal iba 12 rokov a spolu s kamarátmi sa hral na kurtoch Partizanu,“ spomínal.

„Títo kriminálnici narobili neporiadok v nemocniciach a v budovách v centre mesta. Všetko sa dá odpustiť, ale nie zabudnúť. Strieľali na moju rodinu – to je tak neľudské. Dodnes nenachádzam slová,“ dodal Srdjan Djokovič.

338 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Srdjan Djokovič