Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federerove deti hovoria po slovensky. Keď trénuje, čítajú slovenské rozprávky

Skvelý Roger Federer sa netají tým, že jeho štyri deti inklinujú k nejakému športu. V poriadku - nič prekvapujúce - zrejme mali doma hneď niekoľko vhodných príkladov. Otec je 20-násobný grandslamový šampión, mamina Mirka bola tiež profesionálnou tenistkou.

04.02.2019 12:06
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata (13)

A teraz tá dobrá správa, ktorá nás zaiste poteší. Podľa portálu tennisworldusa.org jeho 9-ročné dvojičky, dievčatká Myla a Charlene, plynule rozprávajú po slovensky. Potvrdila to aj Lucia Allárová – bývalá slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní, ktorá má prominentné deti na starosti.

„Je to pre mňa česť, som nadšená, že môžem s nimi pracovať,“ vyhlásila renomovaná trénerka plávania.

Na prvej hodine bol aj slávny otec – Roger. „Potriasol mi rukou a povedal – ahoj, ja som Roger Federer. Bolo to celkom zábavné, lebo každý tenisový fanúšik vie, kto je Federer,“ pousmiala sa Allárová.

Federerove deti majú silné slovenské korene. Ich mama, Mirka (rodená Vavrinecová) sa narodila v Bojniciach. Podľa mnohých ľudí, ktorí sa pohybujú v okolí slávneho tenistu, jeho deti počas tréningov v tenisových areáloch nahlas čítajú slovenské rozprávky. Azda aj preto rozprávajú tak dobre po slovensky.

„Vždy sa ich na začiatku opýtam, v akom jazyku sa budeme rozprávať. Zakaždým dostanem rovnakú odpoveď – po slovensky,“ dodala Allárová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Happy 7th Birthday to the most adorable twins in the world Myla & Charlene I hope you have the best day ever ‍‍‍ (Credit: @federer.forever)

Príspevok, ktorý zdieľa Roger Federer (@rogerfederer_au),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Wimbledon - 27/06/2016 #rogerfederer #mirkafederer #mylafederer #charlenefederer #tennis #tennisfamily #tenniskids #fdstennis #Wimbledon

Príspevok, ktorý zdieľa Familledesport (@familledesport),

TV Pravda: Aké sú očakávania v nasledujúcich siedmich dňoch v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – lyžiarsky špeciál (vysielané 4.2.2019).

Video
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Mirka Federerová