Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká dráma. Osaková zdolala Kvitovú v troch setoch, je z nej nová jednotka

Japonská tenistka Naomi Osaková sa stala víťazkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

26.01.2019 12:32
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková vo finále Australian Open.
debata (12)

Ako štvrtá nasadená zdolala v sobotňajšom finále osmičku podujatia Češku Petru Kvitovú za 150 minút 7:6 (2), 5:7 a 6:4. Osaková získala svoj druhý titul na turnaji veľkej štvorky a zároveň sa premiérovo v kariére stane svetovou jednotkou, vôbec ako prvá hráčka či hráč z Ázie.

Osaková je vo veku 21 rokov a 3 mesiace najmladšou hráčkou, ktorej sa podarilo postúpiť do finále na dvoch grandslamových turnajoch za sebou a po Serene Williamsovej druhou najmladšou, ktorej sa podarilo zvíťaziť.

Vlani ovládla US Open. Minulý rok pritom v tomto období figurovala až na 72. priečke v renkingu a nikdy sa neradovala z turnajového víťazstva.

Dvadsaťosemročná Kvitová sa predstavila vo veľkom finále prvýkrát od Wimbledonu 2014. Pri tretej účasti vo finále grandslamového podujatia utrpela prvý nezdar. Napriek prehre sa po štyroch rokoch dostane na druhé miesto v rebríčku WTA. Predvlani jej pritom hrozil koniec kariéry po tom, ako jej dosiaľ neznámy páchateľ vážne zranil ruku.

Naomi Osaková s trofejou z Austrálie Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Naomi Osaková s trofejou z Australian Open 2019.

Ženy – dvojhra – finále:
Naomi Osaková (4-Jap.) – Petra Kvitová (8-ČR) 7:6 (2), 5:7, 6:4

Hlasy finalistiek

Naomi Osaková: Príhovory pred publikom nie su mojou silnou stránkou. Gratulujem Petre a jej tímu k skvelému turnaju. Prešla si v uplynulých rokoch ťažkými životnými situáciami. Divákom patrí rovnako veľká vďaka, že nás napriek vysokým teplotám prišli podporovať počas celého turnaja. Bez vašej podpory by som sa tak ďaleko nedostala. Som poctená, že som mohla tu v Melbourne hrať finále. Organizátori, zberači loptičiek a aj rozhodcovia odviedli skvelú prácu a patrí im za to veľké uznanie.

Petra Kvitová: Stále tomu neverím, že som znovu hrala v ďalšom grandslamovom finále. Bolo to skvelé finále, gratulujem Naomi a jej tímu k víťazstvu a postu svetovej jednotky. Australian Open je skvelý turnaj. Ďakujem priateľom a rodine doma, ktorí mi držali palce. Chcem poďakovať aj organizátorom za všetko, čo robia pre hráčov. Veľká vďaka patrí aj môjmu tímu, ktorý je stále pri mne. Nebolo to vždy ľahké, preto si to vážim o to viac. Na záver vďaka aj divákom za podporu a teším sa, že sa uvidíme znovu o rok.

AKTUALIZUJEME

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Naomi Osaková #Australian Open 2019