Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neskutočná jazda! Djokovič na ceste do finále kruto zmietol Francúza

Srbský tenista Novak Djokovič sa stal druhým finalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

25.01.2019 11:22
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič v semifinále Australian Open.
debata (7)

V semifinále ako nasadená jednotka deklasoval dvadsaťosmičku „pavúka“ Francúza Lucasa Pouillea 6:0, 6:2, 6:2. V dueli o rekordný siedmy melbournsky titul nastúpi v nedeľu o 9.30 SEČ proti druhému nasadenému Španielovi Rafaelovi Nadalovi.

Djokovič musel ísť v úvodnom geme pri vlastnom servise cez zhodu. Podržal si však servis, následne získal aj ďalších päť hier a súperovi uštedril „kanára“.

Srb mal vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania, výborne returnoval a nerobil žiadne nevynútené chyby. Pouille v dlhších výmenách priveľa kazil, po druhom podaní získaval iba minimum fiftínov.

Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii Djokoviča, ktorý dvakrát zobral Francúzovi servis. V treťom sete sa „Nole“ po brejku vo štvrtom geme ujal vedenia 3:1 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil hneď prvý mečbal.

Pre Pouillea bol už postup medzi elitné grandslamové kvarteto životný úspech, v piatok v aréne Roda Lavera proti výborne hrajúcej svetovej jednotke nemal najmenšiu šancu.

Novak Djokovič. Foto: SITA/AP, Mark Schiefelbein
Novak Djokovič Novak Djokovič.

„Bol to pre mňa najlepší zápas, aký som na tomto kurte odohral (Aréna Roda Lavera pozn.). Všetko fungovalo presne ako som si to pred stretnutím naplánoval. Pre Lucasa to bol náročný zápas, no dosiahol tu skvelý výsledok a prajem mu iba to najlepšie vo zvyšku sezóny. Zápasy počas druhého týždňa sú na grandslamových turnajoch fyzicky aj mentálne náročnejšie,“ uviedol po stretnutí Djokovič ešte v prvom interview na kurte.

Na otázku, či by si pred rokom, keď mal pred sebou operáciu lakťa, vedel predstaviť, že tu bude v roku 2019 stať ako svetová jednotka a bude ho čakať ďalšie finále v Melbourne, odpovedal: „Áno, zároveň však viem, že pravdepodobnosť bola veľmi nízka. Povedal som to už predtým, verím vo svoje sily, dôverujem môjmu tímu. Niečo vo mne mi stále hovorí, že stále dokážem hrať na najvyššej úrovni.“

Muži – dvojhra – semifinále:
Novak Djokovič (1-Srb.) – Lucas Pouille (28-Fr.) 6:0, 6:2, 6:2

VIDEO: Dominanciu Djokoviča predpovedal aj videokomentár zo začiatku turnaja.

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2019