Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledná Slovenka v Melbourne. Krásna Daniela žiari za mikrofónom

Daniela Hantuchová je na prvom tenisovom vrchole sezóny Australian Open v Melbourne opäť ako na roztrhanie.

22.01.2019 17:25
debata
Daniela Hantuchová na archívnej snímke zdraví... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Daniela Hantuchová Daniela Hantuchová na archívnej snímke zdraví fanúšikov.

Rozdiel je len v tom, že po 17 rokoch vymenila tenisovú raketu za mikrofón. Niekdajšia svetová päťka a semifinalistka Australian Open 2008 spolupracuje s viacerými televíznymi stanicami ako Fox Sports či Tennis Channel. Pre Fox Sports komentovala predtým už aj dianie na Wimbledone či US Open.

„Som šťastná, ako to celé odštartovalo a je o mňa záujem. Nečakala som, že naberie takú rýchlosť tá moja druhá kariéra. Pripomína mi to tenis, keď som tiež takto rýchlo vystrelila. Veľmi si to vážim,“ uviedla Daniela Hantuchová v rozhovore pre Slovenský rozhlas.

Tridsaťpäťročná sympatická Slovenka prichádza do kontaktu s tými najväčšími hviezdami tenisového proficirkusu, ku ktorým ešte pred pár rokmi sama patrila.

„Dlhé roky sa poznáme, preto hráči cítia, že sa neopýtam hlúposť. Sú oveľa viac otvorenejší, mám k nim ľahší prístup. Počas US Open v New Yorku som počas jedného dňa spovedala Rafaela Nadala, Rogera Federera, Andyho Murrayho aj Juana Martína Del Potra. Bola to najkrajšia skúsenosť doteraz. Bola som veľmi milo prekvapená ich reakciami. Vtedy som robila pre tri stanice naraz, začala som o šiestej ráno a skončila o jedenástej večer,“ pokračovala držiteľka kariérneho Grand Slamu v miešanej štvorhre či dvojnásobná finalistka z deblovej súťaže na turnajoch „veľkej štvorky“.

Hantuchová naznačila, že jej deň za mikrofónom je nezvyčajne dlhý. Zároveň priznala, že sa inak díva na prácu novinárov ako v čase svojej aktívnej kariéry.

„Mám oveľa väčší rešpekt. Ako hráčka som nikdy nebola taká unavená ako teraz, keď v čase grandslamového turnaja idem naplno. A ako sa cítim po komentovaní? Treba si uvedomiť, že angličtina nie je môj rodný jazyk a dvadsať minút nie som schopná poriadne ani rozmýšľať. Samozrejme, snažím sa nastaviť kalendár tak, aby som mala aj voľný čas. Strážim si to tak, aby toho nebolo priveľa a mala čas aj na normálny život,“ dodala čerstvá držiteľka Radu Ľudovíta Štúra I. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj v oblasti športu a za šírenie dobrého mena SR v zahraničí.

Daniela Hantuchová na Australian Open úplne nezanevrela ani na tenis s raketou v ruke. V Melbourne po boku slávnej Američanky s českým rodiskom Martiny Navrátilovej hrajú deblovú súťaž legiend.

V prvom súboji zdolali americko-rakúske duo Mary Joe Fernandezová – Barbara Schettová 4:3 (0), 4:1. V stredu čaká na Hantuchovú a Navrátilovú súboj proti americko-austrálskemu páru Lindsey Davenportová – Rennae Stubbsová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

First week almost over @australianopen what match have u enjoyed the most so far?

Príspevok, ktorý zdieľa Daniela Hantuchova (@danielahantuchovaofficial),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The excitment of day #1 @australianopen @foxsportsasia and when @rogerfederer gets on court

Príspevok, ktorý zdieľa Daniela Hantuchova (@danielahantuchovaofficial),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

That sky line in Melbs @jasondlp @australianopen @foxsportsasia

Príspevok, ktorý zdieľa Daniela Hantuchova (@danielahantuchovaofficial),

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Daniela Hantuchová #Australian Open 2019