Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Takýto hnev v Austrálii dlho nevideli. Zverev roztrieskal raketu

Hovorí sa o ňom už niekoľko rokov. Ako o mladom Nemcovi s veľkou hŕbou talentu. Nástupcovi silnej generácie tenistov - Federera, Nadala i Djokoviča. Ale teraz už aj ako o hráčovi, ktorý má problém.

21.01.2019 16:12
Alexander Zverev Foto: ,
Hnev Alexandra Zvereva v osemfinále Australian Open si odniesla jeho raketa.
debata (1)

Alexander Zverev a grandslamové turnaje – to sú ako dve magnetky s rovnakým pólom – odpudzujú sa.

Pätnásty pokus a stále nič. Pre rodáka z Hamburgu naďalej zostáva grandslamovým maximom štvrťfinále. V Austrálii sa neprebojoval ani tam, skončil ešte o jedno kolo skôr na rakete bombardéra Milosa Raonica. Výsledok 1:6, 1:6, 6:7 (5) vraví za všetko.

Keď Zverev vlani v novembri ovládol londýnsky Turnaj majstrov, zdalo sa, že sa niečo zmenilo. S radami od legendárneho Ivana Lendla sa mal zaradiť medzi najlepších nielen v rebríčku, ale aj na najprestížnejších podujatiach. V Melbourne sa však ukázalo, že ešte nie. Ten správny čas zatiaľ nenastal.

Ako to bolo proti Raonicovi?

Najprv nad očakávanie dobre – veď Zverev zobral Kanaďanovi hneď prvé, pre mnohých nechytateľné, podanie. A potom koniec. Nemec prehral ďalších osem gemov, na kurte bol taký bezmocný, ako jeho raketa, ktorú roztrieskal o zem.

„Pomohlo mi to, bol som nesmierne nahnevaný, potreboval som to zo seba dostať von,“ okomentoval hnev, aký diváci na Australian Open už dlho nevideli.

Jasné, že to nie je jeho turnaj, bolo zrejme už od úvodu. Zverev mal namále už v 2. kole, ani v pondelok nenašiel jedinú zbraň, o ktorú by sa mohol oprieť. Vyhral iba 20 percent výmen po druhom podaní – bilancia, s akou sa ťažko víťazí.

„Robím všetko pre to, aby som bol najlepší. Samozrejme, tento týždeň to už nebude,“ usmieval sa na tlačovej konferencii.

Možno nabudúce.

Stále iba 21-ročný tenista nemusí byť pod tlakom. Rafael Nadal mal síce v jeho veku už tri grandslamové trofeje, ale jeho súčasný kouč Lendl ani jednu. Prvý titul si priniesol z Paríža, keď mal 24 rokov. Potom pridal ďalších sedem! Zverev má stále čas.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Alexander Zverev