Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena si ide svoje, ničiť súperky ju stále baví. Plíšková jej má čo vracať

Absolútna legenda proti aktuálnej jednotke. Alebo aj akási športová zaťatosť proti ohromnej nepoddajnosti.

21.01.2019 14:37
Serena Williamsová, Karolína Plíšková Foto: ,
Serena Williamsová a Karolína Plíšková. Kto uspeje vo štvrťfinálovom súboji na Australian Open?
debata (1)

Ženský tenis už iba ťažko ponúkne atraktívnejší duel ako ten, ktorý sa odohral v pondelok v Melbourne. Serena Williamsová v ňom po veľkej osemfinálovej bitke zdolala Simonu Halepovú 6:1, 4:6, 6:4.

Keď oči expertov pred začiatkom Australian Open blúdili po kolonkách ženského pavúka, ich zrak spočinul na osemfinálovej časti. Práve tu sa mal odohrať prvý veľký súboj úvodného grandslamového turnaja v sezóne. Prvý set síce tieto predpovede nepotvrdil, zvyšné dva už áno. Na hlavnom dvorci sa hral takmer dokonalý tenis.

„Bol to skvelý zápas. Práve pre takéto duely ma stále baví pokračovať v kariére,“ radovala sa na konci 37-ročná Američanka, pre ktorú to bolo na Australian Open prvé trojsetové stretnutie.

Oplatí sa bojovať

Po celý čas hrala ako z partesu. Neustále útočila, o víťazné údery sa pokúšala aj v momentoch, keď iné hráčky na to ani nepomyslia – ihneď po podaní súperky. „Dnes som musela predviesť svoj najlepší tenis. Halepová je svetovou jednotkou – dokáže stupňovať svoj výkon, preto som musela reagovať rovnako. Vedela som však, že na to mám. Stále platí, že sa oplatí bojovať a nevzdávať sa,“ uviedla Serena v rozhovore po stretnutí.

Sklamaná Halepová niesla vyradenie hrdinsky. „Po každom turnaji nasleduje ďalší. Ak prídem o post svetovej jednotky, stále to budem môcť v budúcnosti napraviť,“ utešovala sa. V Melbourne už ide do tuhého. Williamsová síce zdolala podľa rebríčka najlepšiu hráčku súčasnosti, avšak ani vo štvrťfinále ju nečaká nič jednoduché. Jej súperkou bude vo veľkej forme hrajúca a predovšetkým mimoriadne namotivovaná Češka – Karolína Plíšková.

„Mnoho dievčat ide do zápasu proti Serene s tým, že chce vyhrať zopár gemov. Ale to je chyba. Toto určite nechcem. Správa sa tak, že mnoho súperiek sa jej zľakne. Samozrejme, je to skvelá hráčka, ale nemyslím si, že by som ju nemohla zdolať,“ takto rozmýšľa úspešnejšia zo sestier Plíškových. Nebojí sa 23-násobnej grandslamovej šampiónky, ale ani silných rečí.

Mám jej čo vracať

Taká je Plíšková. Vlastne obe sú také – dvojčatá Karolína s Kristýnou vravia vždy na rovinu. Hovoríme tomu – čo na srdci, to na jazyku. Ak ide o zápasy s Williamsovou, Češka si spomenula ešte na jednu príhodu, ktorá vraj Američanku charakterizuje. Serena ju vraj počas jedného zo zápasov pri sieti takmer zvalila.

„Správa sa – povedala by som – až arogantne. Myslím si, že aj to jej pomáha vyhrávať mnohé zápasy. Nech si to pokojne robí naďalej. Šarapovová je rovnaká, aj ona si takýmto spôsobom vynucuje rešpekt,“ preladila na hviezdnu krásku z Ruska.

Naposledy sa stretli vlani vo štvrťfinále na US Open. Bola to celkom jednoznačná záležitosť – Williamsová vyhrala 6:4, 6:3. Serena po hodine a 25 minútach ukončila zápas doslova veľkolepo – napálila eso, eso, smeč a eso. Plíšková prehrala na víťazné údery 12.35 (3:13 ma esá). Ani tu si však Češka neodpustila štipľavú poznámku.

„Serena si zaslúži pozornosť, veď vyhrala veľa trofejí. V USA je neohrozenou kráľovnou, ale zbožšťovanie je trochu prehnané. Ale sme v Amerike, no a Amerika je sama osebe prehnaná,“ vyhlásila.

Odvtedy uplynulo takmer päť mesiacov. Nahromadené emócie vyprchali, ale Plíšková nezabudla: „Mám jej čo vracať,“ odkazuje pred stredajším duelom.

Ak by ju Williamsová opäť zdolala, v semifinále možno narazí na Japonku Naomi Osakovú. Spomínate si ešte na lanské finále US Open? Divoký zápas by mohol mať ďalšie pokračovanie v Melbourne.

Ale to už predbiehame.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Plíšková #Simona Halepová #Serena Williams