Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer sa chystá na Roland Garros. Chladnokrvnému Grékovi vyjadril uznanie

"Nevidím tu nikoho, kto by mohol na Australian Open zdolať Novaka Djokoviča, Rafaela Nadala či Rogera Federera," takto zhodnotil situáciu v mužskom tenise Patrick Mouratoglou, tréner Sereny Williamsovej.

20.01.2019 18:40
Roger Federer, Stefanos Tsitsipas Foto: ,
Roger Federer a Stefanos Tsitsipas po osemfinále Australian Open.
debata

Od nedele však vieme dve veci. 1. Expert, akým je Mouratoglou, sa môže mýliť. 2. Aj Roger Federer je iba človek.

Za všetko môže mladý Grék Stefanos Tsitsipas. Najlepšieho tenistu všetkých čias a obhajcu triumfu poslal z Melbourne domov po veľkej bitke – 6:7 (11), 7:6 (3), 7:5, 7:6 (5).

Keď mal pred osemfinálovým duelom vysloviť prognózu Mats Wilander, povedal toto: „Tsitsipas je ako Nadal. Nebude mať najmenší problém nastúpiť v aréne Roda Lavera proti Rogerovi Federerovi. V situáciách, keď iní podliehajú panike, on zostáva chladný.“ Predpoveď legendárneho Švéda sa absolútne potvrdila, horkokrvný južan nestrácal hlavu ani keď išlo o všetko.

„Nemôžem ani len opísať svoje pocity, momentálne som najšťastnejší muž na tejto planéte. Od začiatku zápasu som veril, že môžem zvíťaziť,“ potvrdil Tsitsipas názor tenisového odborníka.

A ešte slová samotného Federera: „Prehral som s lepším hráčom, ktorý podal výborný výkon. Tvrdo drel, vedel si vypracovať šance a zostal pokojný. Za to mu patrí uznanie.“

Nuž, zápas to bol ako remeň. Nič lepšie dosiaľ fanúšikovia v Melbourne nevideli – totálny ofenzívny tenis s maximálnou mierou rizika. „Najlepší duel v prebiehajúcej sezóne. Od prvej výmeny tlačil jeden druhého na hranicu svojich možností,“ zhodnotil stretnutie portál tennisworldusa.org.

Tsitsipas, ktorý vo štvrťfinále narazí na Španiela Bautistu-Aguta, po jeho konci zložil Federerovi poklonu. „Roger je legenda, rešpektujem ho, predvádza počas celej kariéry vynikajúci tenis a ja som sa naňho pozeral od svojich šiestich rokov,“ prezradil.

A Federer?

Toho čaká v pondelok 28. januára, deň potom, ako vyvrcholí Australian Open, pád v rebríčku ATP. Aktuálne tretí hráč sveta sa podľa online renkingu prepadne na šieste miesto. Možno aj preto sa Švajčiar tento rok chystá na Roland Garros, kde v uplynulých dvoch sezónach neštartoval.

„Mám naň chuť. V posledných rokoch mi to chýbalo. Chcem sa baviť,“ povedal po tom, ako strávil sklamanie z vypadnutia v Melbourne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Stefanos Tsitsipas