Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Serena sfúkla mladú Ukrajinku. Čeliť bude jednotke, ktorá vyradila jej sestru

Japonská tenistka Naomi Osaková sa prebojovala do osemfinále dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. V 3. kole ako nasadená štvorka zdolala Taiwančanku Su-Wei Hsieh 5:7, 6:4, 6:1.

19.01.2019 07:36 , aktualizované: 13:47
Autogramy, Australian Open Foto: ,
Lovci autogramov čakajú na Serenu Williamsovú po jej postupe do osemfinále Australian Open.
debata (2)

V druhom sete prehrávala vlaňajšia šampiónka US Open už 1:4, no podarilo sa jej otočiť nepriaznivý vývoj.

„Nemienila som sa vzdať za žiadneho stavu. Milujem grandslamové turnaje a chcem na nich zostať čo najdlhšie,“ citovala slová Osakovej agentúra AFP.

V osemfinále je aj sedemnásobná šampiónka z Melbourne Serena Williamsová, ktorá povolila len tri hry osemnásťročnej Ukrajinke Dajane Jastremskej. O postup do štvrťfinále bude hrať so svetovou jednotkou Simonou Halepovou. Tá zdolala Venus Williamsovú hladko 6:2, 6:3.

„V každom zápase sa usilujem vydať zo seba maximum a udierať do loptičiek s veľkou razanciou. Viac už pre víťazstvo urobiť nemôžem,“ povedala Serena Williamsová pre akreditované médiá.

Halepová, ktorá v Melbourne obhajuje vlaňajšia finále, podala proti Venus Williamsovej výborný výkon. „Myslím si, že som odohrala najlepší zápas v tejto sezóne. Som veľmi spokojná s tým, čo som predviedla na kurte. Zápasy proti sestrám Williamsovým sú pre mňa vždy veľkou výzvou. Mala som obrovskú motiváciu a to isté bude platiť aj v osemfinálovom súboji proti Serene,“ nechala sa počuť svetová jednotka.

Z favoritiek uspeli aj víťazka Turnaja majsteriek Elina Svitolinová z Ukrajiny a Lotyška Anastasija Sevastovová.

Australian Open

Ženy – dvojhra – 3. kolo: Karolína Plíšková (7-ČR) – Camila Giorgiová (27-Tal.) 6:4, 3:6, 6:2, Garbine Muguruzová Blancová (18-Šp.) – Timea Bacsinszká (Švajč.) 7:6 (5), 6:2, Simona Halepová (1-Rum.) – Venus Williamsová (USA) 6:2, 6:3, Madison Keysová (17-USA) – Elise Mertensová (12-Belg.) 6:3, 6:2, Serena Williamsová (16-USA) – Dajana Jastremská (Ukr.) 6:2, 6:1, Naomi Osaková (4.Jap.) – Su-Wei Hsieh (28-Taiw.) 5:7, 6:4, 6:1, Jelina Svitolinová (6-Ukr) – Šuaj Čang (Čína) 4:6, 6:4, 7:5, Anastasija Sevastovová (13-Lot.) – Čchiang Wang (21.Čína) 6:3, 6:3.

Športoví redaktori Pravdy odpovedali na otázky týkajúce sa prvého grandslamového turnaja sezóny – Australian Open. Pozrite si VIDEO:

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Serena Williams #Naomi Osaková