Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena sfúkla mladú Ukrajinku. Čeliť bude jednotke, ktorá vyradila jej sestru

Japonská tenistka Naomi Osaková sa prebojovala do osemfinále dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. V 3. kole ako nasadená štvorka zdolala Taiwančanku Su-Wei Hsieh 5:7, 6:4, 6:1.

19.01.2019 07:36 , aktualizované: 13:47
Autogramy, Australian Open Foto: ,
Lovci autogramov čakajú na Serenu Williamsovú po jej postupe do osemfinále Australian Open.
debata (2)

V druhom sete prehrávala vlaňajšia šampiónka US Open už 1:4, no podarilo sa jej otočiť nepriaznivý vývoj.

„Nemienila som sa vzdať za žiadneho stavu. Milujem grandslamové turnaje a chcem na nich zostať čo najdlhšie,“ citovala slová Osakovej agentúra AFP.

V osemfinále je aj sedemnásobná šampiónka z Melbourne Serena Williamsová, ktorá povolila len tri hry osemnásťročnej Ukrajinke Dajane Jastremskej. O postup do štvrťfinále bude hrať so svetovou jednotkou Simonou Halepovou. Tá zdolala Venus Williamsovú hladko 6:2, 6:3.

„V každom zápase sa usilujem vydať zo seba maximum a udierať do loptičiek s veľkou razanciou. Viac už pre víťazstvo urobiť nemôžem,“ povedala Serena Williamsová pre akreditované médiá.

Halepová, ktorá v Melbourne obhajuje vlaňajšia finále, podala proti Venus Williamsovej výborný výkon. „Myslím si, že som odohrala najlepší zápas v tejto sezóne. Som veľmi spokojná s tým, čo som predviedla na kurte. Zápasy proti sestrám Williamsovým sú pre mňa vždy veľkou výzvou. Mala som obrovskú motiváciu a to isté bude platiť aj v osemfinálovom súboji proti Serene,“ nechala sa počuť svetová jednotka.

Z favoritiek uspeli aj víťazka Turnaja majsteriek Elina Svitolinová z Ukrajiny a Lotyška Anastasija Sevastovová.

Australian Open

Ženy – dvojhra – 3. kolo: Karolína Plíšková (7-ČR) – Camila Giorgiová (27-Tal.) 6:4, 3:6, 6:2, Garbine Muguruzová Blancová (18-Šp.) – Timea Bacsinszká (Švajč.) 7:6 (5), 6:2, Simona Halepová (1-Rum.) – Venus Williamsová (USA) 6:2, 6:3, Madison Keysová (17-USA) – Elise Mertensová (12-Belg.) 6:3, 6:2, Serena Williamsová (16-USA) – Dajana Jastremská (Ukr.) 6:2, 6:1, Naomi Osaková (4.Jap.) – Su-Wei Hsieh (28-Taiw.) 5:7, 6:4, 6:1, Jelina Svitolinová (6-Ukr) – Šuaj Čang (Čína) 4:6, 6:4, 7:5, Anastasija Sevastovová (13-Lot.) – Čchiang Wang (21.Čína) 6:3, 6:3.

Športoví redaktori Pravdy odpovedali na otázky týkajúce sa prvého grandslamového turnaja sezóny – Australian Open. Pozrite si VIDEO:

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Serena Williams #Naomi Osaková