Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berdych: Proti Nadalovi som naposledy vyhral. Horšie čísla radšej nevytiahnem

Rýchlo a bez problémov. Najlepší tenisti všetkých čias - Roger Federer a Rafael Nadal - si na Australian Open počínajú suverénne.

18.01.2019 18:20
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal na Australian Open 2019.
debata

Ani jeden z nich zatiaľ nestratil v Melbourne ani set. Pravdou však je, že odteraz sa budú musieť popasovať s výrazne zdatnejšími súpermi.

Švajčiar Federer v 3. kole vyradil mladého Američana Taylora Fritza 6:2, 7:5, 6:2. „Chcel som to mať čo najrýchlejšie za sebou. Vedel som, že Taylor môže byť vážna hrozba. V budúcnosti ňou určite bude,“ diplomaticky zhodnotil 20-násobný grandslamový víťaz.

V osemfinále ho vyzve mladý Grék Stefanos Tsitsipas. Aj keď Federer je najpopulárnejším tenistom v ktoromkoľvek kúte sveta, tentoraz publikum na jeho strane nebude. Početná skupina Grékov žijúcich v Austrálii premenila Melbourne Park na malé Atény. „Som nadšený atmosférou, cítim sa ako doma,“ vravel Tsitsipas o búrlivej podpore z hľadiska.

Tamojší Gréci po celý čas spievajú piesne a ako o život mávajú modro-bielymi vlajkami. „Je vzrušujúce hrať tenis v takomto prostredí. Nikdy predtým som nezažil, aby ma podporovalo toľko Grékov, ktorí sú vlastne Austrálčania,“ zažartoval Tsitsipas.

Aj Nadal bol suverénny. Domácu hviezdičku Alexa de Minaura vyprevadil bez väčších problémov – 6:1, 6:2, 6:4.

„Napriek tomu, že nemám za sebou mnoho duelov, som dobre pripravený a cítim sa vo forme. V minulosti som sa už mnohokrát ocitol v tejto situácii, takže viem, čo mám robiť. Vždy, keď som zdravý, teším sa na každý zápas a chcem si ho užiť,“ uviedol Malorčan.

Zatiaľ čo Federera vyzve v ďalšom kole mladík, Nadala skúsený borec – Tomáš Berdych.

„Je pravda, že naposledy som ho tu zdolal. Nebudeme vyťahovať tie horšie čísla, všakže,“ smial sa v rozhovore pre idnes.cz narážajúc na celkovú bilanciu vzájomných zápasov 4:19.

„Vždy, keď nastupujem proti niektorému z najlepších hráčov v dejinách, je to výnimočný deň. Aj preto som sa vracal na kurty,“ dodal Čech, ktorý si vlani doprial od tenisu polročnú pauzu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Tomáš Berdych #Australian Open 2019