Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kamarátky z nich nikdy nebudú. Po horúcom tenise prišiel chladný stisk

Je koniec. Dánka Caroline Wozniacka lanský titul z Australian Open neobháji. Po veľkom boji ju zdolala nemenej slávna Ruska - Maria Šarapovová. V zápase nabitom krásnymi výmenami jej podľahla 4:6, 6:4, 3:6.

18.01.2019 13:36
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová po zápase s Caroline Wozniackou.
debata (18)

Ženská časť turnaja dosiaľ nič lepšie neponúkla – na jednej strane hráčka, ktorá nevypustí žiadnu výmenu, na opačnej tá, ktorá nevynechá príležitosť na útok. V piatok mala navrch druhá – 31-ročná Sibírčanka. „Bol to skvelý tenis,“ potvrdila fantastické predstavenie.

Pochopiteľne, Wozniacka bola po prehre sklamaná. „Ako každá športovkyňa mám rada víťazstvá a nenávidím prehry. Sú dni, keď neuspejete napriek tomu, že dáte do toho všetko a bojujete o každý fiftín. Urobila som maximum, aby som postúpila do osemfinále, no nestačilo to. Súperka hrala veľmi dobre a lepšie zvládla rozhodujúce momenty,“ smútila.

Prehra s chladnou Ruskou bolí

Pravda, prehrať so Šarapovovou – to nie je len tak. Obzvlášť pre Wozniacku, ktorá má s kontroverznou Ruskou naštrbené vzťahy. V roku 2017 sa na US Open ako jediná ohradila voči tomu, aby hráčka s dopingovou minulosťou a s divokou kartou hrala na centrálnom dvorci, zatiaľ čo sama musela nastúpiť na kurt číslo päť. A že sa na tento incident nezabudlo, bolo zrejmé aj teraz. Podanie rúk dvoch veľkých hviezd v kolotoči WTA bolo viac ako chladné.

Šarapovej síce novinári tento konflikt pripomenuli, päťnásobná grandslamová šampiónka však odmietla, že by ju to motivovalo. „Mám len rada víťazstvá, nič viac,“ odvetila stroho. Ale Wozniacka už natoľko vyhýbavá nebola. „Naše vzťahy sú stále rovnaké. Šarapovová sa nechce s nikým rozprávať, má iba vlastný tím,“ priznala.

Skvelý zápas vzbudil medzi tenisovými fanatikmi obrovské nadšenie. „Od Šarapovovej to bol najkomplexnejší výkon za veľmi dlhé obdobie,“ nadchýnal sa Ben Rothenberg, reportér New York Times.

Šarapovová bola inteligentnejšia

Aj bývalá britská jednotka a dnes spolukomentátorka britskej verzie Eurosportu, Annabel Croftová, chválila Rusku. „Bol to Šarapovovej veľky výkon a celkom zaslúžený postup. Bola lepšou a inteligentnejšou hráčkou predovšetkým v rozhodujúcich momentoch tretieho setu,“ vyhlásila niekdajšia hviezda.

Ruska v uplynulých mesiacoch neodohrala veľa duelov, tobôž nie proti najlepším tenistkám. Jej víťazstvo a predovšetkým štýl, akým ho dosiahla, je preto miernym prekvapením. „Práve kvôli takýmto zápasom tvrdo trénujem,“ povedala odhodlane.

V najbližšom kole ju čaká domáca nádej – Ashleigh Bartyová. „Jej príbeh je fenomenálny. Bude to náročné, lebo publikum bude na jej strane,“ naznačila Šarapovová, ktorá sa naposledy tešila z turnajového víťazstva na jeseň 2017.

A čo Wozniacka?

Tú čaká veľký rebríčkový pád. Vlani po víťazstve zasadla na tenisový trón, tento rok bola pred začiatkom prvého grandslamového podujatia na 3. mieste. Isté však je, že o necelé dva týždne bude prinajlepšom svetovou deviatkou.

A Šarapovová?

Ak zopakuje výkon z 3. kola aj v ďalších zápasoch, potom nič nie je nemožné. Ani šiesty grandslamový titul.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Australian Open 2019