Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Bitka o suvenír. V Melbourne sa kmásali o čelenku dve dôchodkyne

Odteraz už bez Slovákov, ale stále s najväčšími hviezdami. Po tom, ako sa už po 1. kole rozlúčili s Australian Open štyria hráči spod Tatier, v tom druhom sa k nim pridala aj Viktória Kužmová.

17.01.2019 15:30
Australian Open Foto:
Bitka o čelenku Ariny Sobolenkovej.
debata

Mladá Košičanka nestačila na veľkú favoritku – šiestu nasadenú Jelinu Svitolinovú. Ukrajinke podľahla 4:6, 1:6.

„Mala som šancu a veľkú. V prvom sete som hrala dobre, ale robila som viac chýb ako súperka,“ vysvetľovala Kužmová pre RTVS.

Prvý grandslamový turnaj sezóny ponúkol niekoľko napínavých súbojov.

Ten prvý odohral Kei Nišikori proti takmer 40-ročnému Ivovi Karlovičovi. Chorvátsky bombardér zasypal svojho súpera 60-timi esami, ale nakoniec mu to aj tak nestačilo. Japonec triumfoval v tajbrejku piateho setu a po jeho jeho konci úplne vyčerpaný vyhlásil: „Dal mi 60 es? To sa mne nepodarí za celú sezónu.“

Zatiaľ čo sa rodák z mesta Matsue márne prizeral nechytatelným bombám vysokého Karloviča, v útrobách na svoj duel čakala jeho krajanka Naomi Osaková. „Pán Nišikori, pekný zápas. Ráčte, uhnem vám z cesty, máte za sebou dlhý duel. Musela som sa kvôli tomu štyrikrát rozcvičovať, ďakujem vám za to,“ vtipkovala, keď sa míňali v chodbe pod tribúnou.

Unavený Nišikori sa predsa len usmial. A to aj napriek tomu, že v Melbourne má za sebou už druhý päťsetový zápas a spolu takmer sedem hodín na kurte.

Potom sa už k slovu dostala Karolína Plíšková. S Američnakou Madison Brengleovou síce prvý set prehrala 4:6, ale potom už nebolo o čom – 6:1, 6:0. Nič zaujímavé, 26-ročná Češka bola v zápase veľkou favoritkou, ona je však známa aj pre svoj podrezaný jazyk. „V hlave sa nikdy nevzdávam, mám to v sebe. Ak by som zabalila duel na grandslamovom turnaji, to by som bola poriadna krava,“ potvrdila ostrý slovník.

Simona Halepová si neraz veci komplikuje – tak ako v 1. kole, aj teraz musela bojovať o prežitie.. Nasadená jednotka prehrávala v rozhodujúcom sete 2:4 na gemy, mladú Američanku s ruskými koreňmi, Sofiu Keninovú, napokon premohla štyrmi víťaznými hrami v rade.

Oveľa menej starostí mala Serena Williamsová. Niekdajšia hviezdička na okruhu WTA – Eguenie Bouchardová – jej nebola dôstojnou súperkou. Zatiaľ čo skúsená američanka nemá v Melbourne starosti so športovou formou, s otázkami novinárov už áno. Tí sa neustále vracajú k lanskému finále US Open, kde sa mladšia zo slávnych sestier hysterickým prejavom možno obrala o ďalší triumf. Wiliamsová však mlčí – za kauzou už vraj spravila čiaru.

S Austráliou sa rozlúčil víťaz z roku 2014 – Stan Wawrinka. Švajčiar, ktorý sa po vleklom zranení v úvode minulého roka stále iba hľadá, podľahol bombardérovi Milosovi Raonicovi. A tak, ako to v súboch proti tenisovým „hromotĺkom“ chodí, aj tentoraz rozhodovali tajbrejky. Kanaďan síce prvý prehral, ale následné tri už nie. „Nuž, dalo sa to aj inak,“ smial sa po zápase.

Najväčšie prekvapenie 2. kola však pripravil ôsmy hráč sveta, Dominic Thiem. Rakúšan, pre ktorého mal byť súboj s 19-ročným Alexejom Popyrinom rýchlou záležitosťou, sa však na začiatku tretieho setu vzdal „Cítil som sa zle, po celý čas som nebol vo svojej koží. Zápas som musel ukončiť,“ vysvetľoval.

Na mále mal aj Alexander Zverev, ktorého Jérémy Chardy vyzval na dlhú, päťsetovú bitku. Zverenec Ivana Lenda to však nakoniec ustál. Bez problémov si však počínal Novak Djokovič, Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu zdolal v troch setoch.

V Austrálii zabával nielen tenis, ale aj fanúšikovia priamo v Melbourne. Sociálne siete obletelo video, v ktorom sa dve dámy v pokročilom veku kmásali v hľadisku kvôli čelenke Ariny Sobolenkovej. O tom, ktorá z nich bude tá štástná, rozhodla až ochranka.

Smoliarkami dňa však aj tak boli Johanna Kontová a Garbine Muguruzová, ktorých vzájomný zápas sa začal až polhodinu po polnoci miestneho času.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Plíšková #Kei Nišikori #Naomi Osaková #Australian Open 2019