Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sestry Williamsové do 3. kola, na Venus čaká svetová jednotka Halepová

Talianska tenistka Camila Giorgiová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

17.01.2019 07:16 , aktualizované: 14:33
Karolína Plíšková, dážď Foto: ,
Dážď v horúcom Melbourne. Zápas medzi Karolínou Plíškovou a Madison Brengleovou museli prerušiť.
debata

V druhom kole ako nasadená dvadsťsedmička deklasovala Poľku Igu Swiatekovú 6:2, 6:0. Ďalej idú aj siedma nasadená Češka Karolína Plíšková, Lotyška Anastasija Sevastovová, Belgičanka Elise Mertensvá a Američanka Madison Keysová.

Plíšková vyradila Američanku Madison Brengleovú 4:6, 6:1 a 6:0. Češka sa rozbiehala pomalšie, ale nakoniec aj s krátkou pauzou kvôli dažďu dominovala.

„Zápas mal zo všetkého trochu. Zahrala som dobre, urobila som pár hlúpych chýb, boli tam brejky a ona hrala solídne zozadu. Nebolo jednoduché lopty ukončiť, ale som rada, že som to nakoniec dokázala a idem ďalej,“ povedala Plíšková na kurte.

Štvrtej nasadenej Japonke Naomi Osakovej stačila hodina a štyri minúty, aby zdolala 6:2, 6:4 Slovinku Tamaru Zidanšekovú. V druhom sete však otáčala stav z 2:4 a nebola so svojím výkonom úplne spokojná. „Nabudúce to musí byť lepšie,“ povedala.

Svetová jednotka Simona Halepová z Rumunska sa síce v 2. kole potrápila s nenasadenou Američankou Sofiou Keninovou, ale najvyššie nasadená hráčka napokon zvíťazila v troch setoch 6:3, 6:7 (5) a 6:4.

„Je ťažké vysvetliť, čo sa dnes dialo na kurte. Stála však proti mne skvelá hráčka, musela som bojovať o každú loptičku. Aj keď sa mi v niektorých fázach nedarilo, veľmi som chcela zvíťaziť a zahrať si ešte jeden zápas pred skvelým austrálskym publikom. Verím, že aj moji fanúšikovia v Rumunsku si doma privstali, aby mohli sledovať tento zápas. Dúfam, že v ďalšom kole budem hrať lepšie,“ uviedla Simona Halepová v prvom pozápasovom rozhovore do mikrofónu organizátorov Australian Open.

Americké sestry Serena a Venus Williamsové postúpili do 3. kola dvojhry. Tridsaťosemročná Venus zdolala vo štvrtkovom zápase 2. kola Alizé Cornetovú z Francúzska v troch setoch 6:3, 4:6, 6:0. O rok mladšia Serena predviedla v 2. kole ďalší suverénny výkon, keď vyprevadila z kurtu Kanaďanku Eugenie Bouchardovú 6:2, 6:2.

V treťom kole čaká na Serenu iba 18-ročná Ukrajinka Dajana Jastremská, ktorá sa vlani v októbri dočkala svojho premiérového titulu na turnaji WTA v Hongkongu.

„Nebol to jednoduchý zápas. Genie má za sebou finále Wimbledonu a semifinálovú účasť na ďalších grandslamových turnajoch. Musela som začať hneď zostra,“ uviedla Serena po stretnutí a dodala: „Od vlaňajška nemám za sebou mnoho zápasov, ale je to v poriadku. Chcem stráviť čo najviac času so svojou dcérou. Ľudia mi stále hovoria, ako rýchlo deti vyrastú. Nechcem to premeškať, pretože pre mňa znamená veľa.“

Dvadsaťtrinásobná grandslamová víťazka Serena Williamsová sa do Melbourne vrátila po ročnej pauze zapríčinenej materskými povinnosťami. Pri svojom štarte v roku 2017 získala svoj zatiaľ posledný grandslamový titul, aj keď už v tom čase bola v ôsmom týždni tehotenstva. Pred tohtoročným štartom v Melbourne sa predstavila na Hopmanovom pohári v Perthe, kde dokázala uspieť vo všetkých troch dvojhrách.

Serena Williamsová má pred sebou v Melbourne ďalšiu rekordnú métu. V prípade zisku 24. grandslamového titulu sa vyrovná na vrchole poradia v počte singlových triumfov na turnajoch veľkej štvorky legendárnej Austrálčanke Margaret Courtovej. Vlani túto príležitosť nevyužila vo dvoch prípadoch, keď neuspela vo finále Wimbledonu a US Open. Tento rok môže zvýšiť počet singlových trofejí z Melbourne na osem.

Venus Williamsová je miestnou finalistkou z rokov 2003 a 2017. Pred dvomi rokmi ju vo finále zdolala práve Serena po výsledku 6:4, 6:4. Rovnako pred šestnástimi rokmi v záverečnom súboji bola nad jej sily jej mladšia sestra (6:7 /4/, 6:3, 4:6). V tohtoročnom 1. kole ju potrápila Rumunka Mihaela Buzarnescová a tri sety potrebovala aj v súboji s Cornetovou. „Úvodné dva sety boli náročné. Mala som pocit, že v druhom sete kontrolujem priebeh výmen, ale v dôležitých momentoch som zaostávala. V záverečnom dejstve som sa snažila robiť to isté s tým rozdielom, že nesiem zlyhať v kľúčových momentoch,“ uviedla Venus po stretnutí, cituje ju portál wtatennis.com.

Venus Williamsová je po devätnásty raz v hlavnej súťaži v Melbourne a v súboji o postup do osemfinále ju čaká nasadená jednotka Rumunka Simona Halepová. Proti aktuálnej líderke rebríčka WTA má vo vzájomných zápasoch pozitívnu bilanciu (3:2).

Australian Open

Ženy – dvojhra – 2. kolo: Serena Williamsová (USA-16) – Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:2, 6:2, Venus Williamsová (USA) – Alizé Cornetová (Fr.) 6:3, 4:6, 6:0, Šuaj Čang (Čína) – Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 7:5, Naomi Osaková (4-Jap.) – Tamara Zidanšeková (Slov.) 6:2, 6:4, Timea Bacsinszká (Švaj.) – Natalia Vichľancevová (Rus.) 6:2, 7:5, Camila Giorgiová (27-Tal.) – Iga Swiateková (Poľ.) 6:2, 6:0, Karolína Plíšková (7-ČR) – Madison Brengleová (USA)) 4:6, 6:1, 6:0, Su-Wei Hsieh (28-Taiw.) – Laura Siegemundová (Nem.) 6:3, 6:4, Čchiang Wang (21-Čína) – Aleksandra Kruničová (Srb.) 6:2, 6:3, Anastasija Sevastovová (13-Lot.) – Bianca Vanessa Andreescuová (Kan.), Elise Mertensová (12-Belg.) – Margarita Gasparjanovová (Rus.) 6:3, 6:4, Madison Keysová (17-USA) – Anastasia Potapovová (Rus.) 6:3, 6:4, Simona Halepová (1-Rum.) – Sofia Keninová (USA) 6:3, 6:7 (5), 6:4, Venus Williamsová (USA) – Alize Cornetová (Fr.) 6:3, 4:6, 6:0.

Športoví redaktori Pravdy odpovedali na otázky týkajúce sa prvého grandslamového turnaja sezóny – Australian Open. Pozrite si VIDEO:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Karolína Plíšková #Simona Halepová