Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokoviča vyzve súper, ktorý naňho pozná recept. Tsonga ho zdolal už 6-krát

Rýchlo a hladko. Novak Djokovič, najväčší favorit Australian Open, odštartoval turnaj v Melbourne bezproblémovým víťazstvom. V 1. kole zdolal úspešného kvalifikanta - Američana Mitchella Kruegera 6:3, 6:2, 6:2.

15.01.2019 18:10
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič na Australian Open 2019.
debata

Najprv malé zaváhanie v podobe strateného podania a potom spanilá jazda. Za dve hodiny bolo po všetkom. Rodák z Belehradu neukázal zďaleka to najlepšie – aj to však v pohode stačilo.

„Hral som proti Kruegerovi prvýkrát v kariére a naozaj som nevedel, čo mám očakávať. Splnil som si domácu úlohu, vyhľadal o ňom nejaké informácie, ale vždy je iné vidieť hru niekoho na videu ako proti nemu nastúpiť. Bol to veľmi súťaživý zápas plný emócií z oboch strán. Veľmi som si ho užíval,“ uviedol Srb, ktorý sa už teší na štvrtkové 2. kolo.

„Je skvelé byť naspäť v Austrálii na kurte zdravý a plný síl. Vlani som nebol vo svojej koži, dostal som sa do toho až neskôr druhá polovica sezóny bola úžasná,“ pripomenul.

A kto ho vo štvrtok vyzve? Jo-Wilfriend Tsonga. Skúsený Francúz s delovým podaním, ktorý vyradil Martina Kližana. Aktuálne 177. hráč sveta dlho pauzoval kvôli zraneniu, teraz však budí dojem, že tenis mu chutí ako málokedy predtým. „Keď ho podrží servis, je proti nemu náročné hrať,“ povedal pre agentúru SITA Dominik Hrbatý, ktorý v utorok v hľadisku sledoval duel s jeho zverencom Kližanom.

Video

Zápas proti Djokovičovi má pikantnú príchuť. Obaja súperi sa v Melbourne už neraz stretli. Najprv – v roku 2008 – keď Tsonga prvýkrát v kariére dokráčal do grandslamového finále. Tam však neuspel. Bol to práve Srb, ktorý sa tešil z premiérového triumfu na úrovni veľkej štvorky. O dva roky sa však Francúz vo štvrťfinálovej bitke pomstil.

Mimochodom, ak si myslíte, že Tsonga nebude mať proti Djokovičovi nárok, môžete sa mýliť. Štatistiky hovoria, že má presne 27-percenntú šancu. Z 22 doterajších stretnutí vyhral šesť.

„Je neskutočne silný, forhend i servis sú jeho obrovskou zbraňou. Viem, čo mám čakať,“ domnieva sa pred zápasom 14-násobný grandslamový šampión.

Úvodné kolo Australian Open aj so Slovákmi Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Malý fanúšik bojuje s horúčavami v Melbourne.
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2019