Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlová si na štvrtú trofej musí počkať: Nehrala som podľa predstáv

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová prehrala vo finále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte s Američankou Sofiou Keninovou 6:3 a 6:0. Zverenka trénera Milana Martinca podľahla svojej súperke za 1:13 h a nepridala tak svoj štvrtý titul na okruhu WTA Tour.

12.01.2019 06:25
Anna Karolína Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová.
debata

Finálové stretnutie bolo vyrovnané iba do stavu 3:3 v prvom sete. Následne začala Schmiedlová robiť viac chýb ako jej súperka, ktorá predvádzala presnejšie údery a pôsobila na kurte sviežejším dojmom. Dvadsaťročná Keninová nedovolila Slovenke v ďalšom priebehu duelu získať už ani jednu hru a vo svojom prvom finálovom vystúpení na WTA Tour jednoznačne zvíťazila.

„Toto finále bolo pre mňa neočakávané a som veľmi rada, že som sa sem dostala. Dnes som nehrala podľa svojich predstáv. Mala som šancu len na začiatku, potom hrala Sofia veľmi dobre a gratulujem jej k víťazstvu,“ povedala počas pozápasového ceremoniálu 24-ročná slovenská tenistka.
Schmiedlovej kouč bol s jej celkovým vystúpením na podujatí spokojný. „Súperka bola dnes lepšia. Hrala veľmi presne, mala výbornú dĺžku úderov. Držala ‚Kaju‘ stále pod tlakom a nútila ju robiť chyby. Aj keď to proti Keninovej nevyšlo, Karolína odohrala veľmi dobrý turnaj,“ uviedol pre TASR Martinec.

Pre Slovenku to bolo piate finále na WTA Tour, získala tri tituly. V roku 2015 vyhrala turnaje v Katoviciach a v Bukurešti, vlani v Bogote. V Hobarte získala prémiu 21.400 dolárov pred zdanením a 180 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho pondelňajšom vydaní bude figurovať na 59. mieste.

Keninová túži po Top 20

„Je to skvelý pocit. Som veľmi šťastná, že som získala tento titul. Chcem pogratulovať aj súperke za skvelé výkony počas celého týždňa. Som tu prvýkrát, no už teraz sa teším, ako sa sem o rok vrátim. Ďakujem všetkým divákom, ktorí nás chodili podporovať. Som rada, že tu teraz môže byť so mnou aj môj otec,“ uviedla po prebratí víťaznej trofeje Keninová.

K faktu, že sa po sobotňajšom triumfe stane najmladšou členkou Top 50, dodala: „Dúfam, že sa mi do konca roka podarí prebojovať medzi najlepšiu dvadsiatku hráčok.“

Rodáčka z Moskvy Keninová sa vlani v novembri predstavila vo finále Pohára federácie proti domácemu Česku. Pri neúčasti najlepších amerických tenistiek dostala šancu vo dvoch singloch. Napriek prehrám v oboch stretnutiach zanechala v Prahe dobrý dojem V zápase, v ktorom domáca Kateřina Siniaková získala rozhodujúci tretí bod, nepremenila v treťom sete pri svojom servise dva mečbaly.

Dvojhra – finále:
Sofia Keninová (USA) – Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:3, 6:0

debata chyba