Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hopmanov pohár: Nemci postúpili do finále, čaká ich Švajčiarsko

Tenisti Nemecka budú v sobotu súpermi Švajčiarska vo finále Hopmanovho pohára miešaných družstiev v Perthe. Po dvojhrách totiž vedú v záverečnom zápase A-skupiny v priamom súboji o postup nad domácou Austráliou 2:0.

04.01.2019 13:59
France Tennis French Open Zverev Foto: ,
Alexander Zverev.
debata

O úvodný bod pre nemecké farby sa zaslúžila Angelique Kerberová, ktorá zdolala Ashleigh Bartyovú 6:4, 6:4. Rozhodujúci druhý bod získal Alexander Zverev po triumfe 6:4, 6:3 nad Matthewom Ebdenom. Španieli zvíťazili v druhom zápase skupiny nad Francúzskom 2:1.

Kerberová proti Bartyovej potvrdila úlohu miernej favoritky. „Ash je nevyspytateľná hráčka, nikdy nie je ľahké proti nej nastúpiť. Snažila som sa naplno koncentrovať na každú loptičku, hrať agresívne a diktovať tempo. Kľúčom k úspechu bol aj kvalitný servis,“ citovala slová vlaňajšej wimbledonskej šampiónky agentúra DPA.

Zverev Ebdena brejkol na začiatku oboch setov a potom mu stačilo držať si podanie. „Som rád, že sme opäť vo finále. Vlani sme so Švajčiarmi tesne prehrali, teraz sa pokúsime o revanš… Je to predsa len iné ako minulý rok, keď sme bojovali o titul iba vďaka Angie. Teší ma, že tentokrát som priložil ruku k dielu aj ja. Dúfam, že Rogerovi Federerovi budem klásť tuhší odpor, mohol by to byť napínavý zápas,“ uviedol Zverev pre akreditované médiá.

A-skupina

Španielsko – Francúzsko 2:1

  • David Ferrer – Lucas Pouille 6:4, 6:7 (5), 7:6 (2)
  • Garbine Muguruzová Blancová – Alize Cornetová 6:1, 6:3
  • Ferrer, Muguruzová Blancová – Pouille, Cornetová 2:4, 2:4

Nemecko – Austrália 2:0 po dvojhrách

  • Angelique Kerberová – Ashleigh Bartyová 6:4, 6:4
  • Alexander Zverev – Matthew Ebden 6:4, 6:3
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Hopmanov pohár #Alexander Zverev