Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Roger ma v šatni namotivoval. Benčicová očervenela, Federer stratil reč

Hopmanov pohár je vážna súťaž a strieborná trofej pre víťazný tím mala odjakživa cveng. To všetko platí aj napriek tomu, že rivalita a silné emócie idú neraz bokom. Obzvlášť, ak proti sebe nastúpia najväčšie legendy - Roger Federer a Serena Williamsová.

02.01.2019 16:16
Belinda Bencicová Foto: ,
Roger Federer a Belinda Bencicová.
debata

Keď žreb austrálskeho podujatia zviedol na jeden dvorec družstvá Švajčiarska a Spojených štátov amerických, všetci vedeli, ktorá bije. V zmiešanej štvorhre mali nastúpiť na jednej strane kurtu 20-násobný grandslamový víťaz a na opačnej ešte úspešnejšia šampiónka s 23 titulmi. Výsledok nebol dôležitý, podstatný bol iba moment, keď si 14-tisíc divákov v Perthe užívalo prítomnosť najlepších hráčov všetkých čias.

Spomienka na Kingovú s Riggsom

Federer aj Williamsová vyhrali predtým zápasy vo dvojhrách, rozhodnúť sa tak malo práve v ich vzájomnom deblovom dueli. Miestne médiá ho neváhali označiť za najviac očakávané stretnutie medzi mužmi a ženami od roku 1973, keď sa konal tzv. súboj pohlaví, v ktorom Billie Jean Kingová zdolala Bobbyho Riggsa.

Predsa len to však bolo teraz inak. Žiadna nevraživosť ako pred 45 rokmi, iba obrovský vzájomný rešpekt. A jedno netradičné selfie pred úvodným podaním. „Bola to veľká zábava. Aké potešenie a česť, ďakujem ti za to,“ vyhlásil 37-ročný Federer, ktorý sa už o necelé dva týždne pokúsi obhájiť lanský titul z Australian Open.

„Priznám sa, že keď podávala, bol som nervózny. Ľudia rozprávajú o jej servise a ja už viem prečo. Vôbec som ho nedokázal predvídať,“ vysvetlil rodák z Bazileja.

Aj Američanka bola spokojná. Ostro sledovaný zápas označila za veľkú skúsenosť, ktorá však podľa jej gusta trvala príliš krátko. „Škoda, že sa to skončilo tak rýchlo. Iba som sa dostávala do tempa,“ priznala Serena. „Tento chlap je jednoducho úžasný – na kurte, ale aj mimo neho. Myslím si, že jeho podanie je nedocenené – je vražedné. Rogera som sledovala celú kariéru, ale netušila som, akú silnú zbraň má v prvom údere,“ dodala.

Pred najvyššou návštevou, aká kedy sledovala zápas na Hopmanovom pohári, nakoniec Federer s Belindou Benčicovou zdolali Williamsovú s Francesom Tiafoeom 4:2, 4:3 (3) – v celom stretnutí 2:1 na zápasy.

Benčicová sa červenala

Ak samotný duel vykúzlil divákom úsmev na tvári, tak pozápasový rozhovor s víťaznou dvojicou nezadržateľný smiech. Bývalý skvelý deblista Todd Woodbridge sa v strede kurtu opýtal 21-ročnej Švajčiarky so slovenskými koreňmi na jej skvelý príjem Tiafoeho podania. Rodáčka z Flawilu expresne odpovedala: „To Roger ma v šatni správne namotivoval.“

Nuž, dvakrát meraj a raz strihaj. Jej dvojzmyselná odpoveď rýchlo došla všetkým.

„Hádam ste nemali spoločnú šatňu,“ pokračoval Woodbridge, zatiaľ čo Benčičová sa červenala ako antuka na Roland Garros. „Nie, nie. Chcela som povedať v posilňovni,“ snažila sa zachrániť situáciu, zatiaľ čo celá aréna sa zabávala. „Tak toto snáď už horšie ani nemôže byť,“ zakončila rozhovor, ktorý všetkých pobavil, Benčicová.

Švajčiari, ktorí obhajujú lanský titul, doteraz v Perthe vyhrali obe stretnutia. Ak dnes zdolajú aj Grékov, postúpia do finále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Hopmanov pohár #Serena Williams #Belinda Bencicová