Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión nie je fit. Zranený Nadal sa odhlásil z Brisbane, šetrí sa na Melbourne

Španielsky tenista Rafael Nadal sa odhlásil z turnaja ATP v austrálskom Brisbane. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou odhalilo menšie zranenie ľavého stehna a druhý hráč svetového rebríčka nechce riskovať absenciu na grandslamovom Australian Open (14. - 27. januára).

02.01.2019 13:20
Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Nadal mal v 1. kole voľný žreb, vo štvrtkovom stretnutí osemfinále naňho čakal Francúz Jo-Wilfried Tsonga. Zápas sa však neuskutoční, vynútená pauza 32-ročného Španiela trvá od semifinále US Open.

V novembri podstúpil operáciu členka, do tréningového procesu sa vrátil pred troma týždňami. Na minulotýždňovej exhibícii v Abú Zabí prehral s Kevinom Andersonom z Juhoafrickej republiky.

„Cítim sa dobre, ale po dlhej súťažnej prestávke som si trocha natiahol sval. Preto som nenastúpil na ďalší duel v Abú Zabí a absolvoval som MR. Keby som to naďalej namáhal napriek zraneniu, mohlo by sa to zhoršiť. V stopercentnom stave budem pravdepodobne o päť dní, potom mi zostane dostatok času na prípravu na Australian Open,“ citovala Nadala agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal