Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer si tento rok trúfa aj na najpomalší povrch. Vráti sa aj na Roland Garros

Švajčiarsky tenista Roger Federer by počas roka 2019 nemal vynechať antukové turnaje. Podľa informácií portálu tennisworldusa.org nevynechá 20-násobný grandslamový šampión počas nasledujúceho kalendárneho roka prestížny Roland Garros a májové turnaje ATP v Barcelone a v Ríme.

25.12.2018 20:00
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Na antukovom povrchu sa pritom 37-ročný rodák z Bazileja naposledy predstavil v hlavnom meste Talianska, a to ešte v roku 2016, keď v treťom kole podľahol Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi. Návrat na antuku by tak Federer uskutočnil po trojročnej pauze.

Aktuálne tretí najvyššie postavený tenista sveta v rebríčku ATP sa v prípade účasti môže v roku 2019 pokúsiť o druhý triumf na Roland Garros, kde sa mu podarilo zvíťaziť jediný raz, a to v roku 2009.

V roku 2018 sa Federer tešil zo zisku štyroch titulov z turnajov ATP a rovnako aj z celkového triumfu na Australian Open. Antukové turnaje počas posledných dvoch rokov vynechal z dôvodu, aby sa naplno dokázal pripraviť na trávnatý povrch.

Posledný triumf na najpomalšom povrchu dosiahol ešte v roku 2015 v Istanbule. Definitívne rozhodnutie zo strany Švajčiara o prípadnom návrate na antuku by malo padnúť po odohraní marcových turnajov v Indian Wells a Miami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer