Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zadlžený Becker rozpredá trofeje. Imunita ani Afričania ho už neochránia

Niekdajší skvelý nemecký tenista Boris Becker sa po nedávnom výsluchu rozhodol už nežiadať o ochranu pre bankrotom prostredníctvom diplomatickej imunity.

04.12.2018 11:20
Boris Becker Foto: ,
Boris Becker sleduje zápas počas Australian Open.
debata (1)

Tú mal získať v apríli, keď sa stal atašé Stredoafrickej republiky pre šport a kultúru pri Európskej únii. Práve diplomatická imunita ho mala ochrániť pred insolventnosťou.

Súčasná situácia znamená, že jeho trofeje a iné rekvizity budú súčasťou verejnej aukcie, ktorá sa doteraz nemohla uskutočniť práve pre Beckerovu žiadosť o diplomatickú ochranu pred bankrotom.

Podľa odhadov by dražbou mohol získať 200-tisíc britských libier. Záujemcovia budú môcť získať aj certifikát, ktorý pripomína jeho úspech na OH 1992 v Barcelone, kde získal po boku krajana Michaela Sticha zlatú medailu vo štvorhre. Informácie priniesol portál BBC.

Boris Becker na US Open 2016 so vtedajším... Foto: SITA/AP
Novak Djokovič, Boris Becker Boris Becker na US Open 2016 so vtedajším zverencom Novakom Djokovičom.

Vo Veľkej Británii bol vlani na bývalú svetovú jednotku vyhlásený bankrot pre nesplatenie pôžičiek vo výške 3,5 milióna eur. Do insolvenčného konania sa neskôr prihlásil aj bývalý Beckerov obchodný partner s pohľadávkou vo výške 36,5 milióna eur.

Becker od začiatku označoval vyhlásenie bankrotu za neoprávnené a nespravodlivé. Podľa súdu mal však dostatok času, aby svoje dlhy splatil.

Minister zahraničných vecí Stredoafrickej republiky Armel Doubane takisto uviedol, že 50-ročný Becker nemôže byť oficiálnym diplomatom Stredoafrickej republiky, keďže on sám nikdy nepodpísal dokumenty, ktoré by mu zaručovali takýto status.

Zároveň dodal, že jedna z najchudobnejších krajín sveta nebude brániť súdnym sporom voči Beckerovej osobe.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Becker